A PlayStation 5-nek is kellene a maga Bloodborne-ja!

A FromSoftware máig érthetetlen módon PlayStation 4-exkluzívjához hasonló játékkal kellene a jelenlegi Sony konzolnak rendelkeznie.

 

A Bloodborne a Souls-stílust ötvözte a Viktória-kori, kozmikus horror stíusú környezettel, és sokak számára Yharnam világa a mai napig emlékezetes lett. A játék végül megalapozta a Sekiro: Shadows Die Twice, továbbá az Elden Ring sikereit. Viszont érdemes lenne a játékkínálatra is egy pillantást vetni. A PlayStation 4-nek is kellett jó másfél év a rajttól a Bloodborne megjelenéséig, míg a PlayStation 5 már lassan három éve, hogy elrajtolt, és a mai napig nem tudunk felhozni egy, a japán stúdió által teremtett játékhoz hasonló exkluzív címet. (A Demon’s Souls Remake nem felel meg ennek a gondolatmenetnek, hiszen az lényegében a FromSoftware PS3-exkluzívjának újragondolása volt, nem pedig egy új IP.)

A Bloodborne hangulatos, stílusos, de mégis a játékmenetével hívra fel leginkább magára a figyelmet, viszont azon is érdemes elgondolkodni, hogy nyolc és fél évvel a megjelenése után is gondolkodnak a játékosok, hogy a FromSoftware milyen titkokat rejthetett még el a történetben, esetleg a világban. Az agresszív harci rendszer jutalmazta a folytatólagos támadásokat, így a Souls-játékokhoz képest nem nagyon volt esély a túlélésre a folytatólagos védekező, defenzív megközelítéssel. Ehhez hozzá lehet adni az ikonikus nagyobb csatákat, illetve a változatos ellenfeleket is, és gyorsan érzékelhetővé válik, hogy miért magaslik ki a Bloodborne a PlayStation 4 játékkínálatából.

Miközben az Elden Ringgel a FromSoftware ismét kiváló játékot hozott létre, az multiplatform volt. Nincs a Sony-nak olyan exkluzívja, amire valóban támaszkodni tud a cég, de azóta a PC-s, mobilos, és élő szolgáltatásos (live service) terjeszkedés kissé felhigította a Sony játékstratégiáját. A Final Fantasy XVI nem megfelelő példa, mert időzített exkluzív. Talán a Bloodborne-ot alapból a PlayStation 4-re tervezték, és ezért nincs szó PlayStation 5/PC verzióról?

A Sony egyszerűen nem tud felmutatni egy olyan killer appot, ami a Bloodborne volt. Mert ez a játék valóban megtolta a PlayStation 4 eladásait.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu