Grand Theft Auto VI: szokatlan módon történt a betörés a Rockstar szervereire!

A Rockstar Games és a Take-Two joggal foghatja a fejét a szituáció kapcsán: több részletet is megtudtunk arról, hogy a hackelés miképp történt.

 

Egy tinédzser, Arion Kurtaj követte el a hackelést, aki korábban az Nvidia és az Uber hálózatára is be tudott jutni. Kurtajnak volt egy ismeretlen nevű, 17 éves kollégája is. A Lapsus$ nevű, digitális csoport tagjai voltak, és ők támadták meg a Ubisoftot, a Microsoftot, illetve a Samsungot is. A Rockstar Games szervereire egy gyakran használt, de váratlan készülék segítségével jutott el, és így tudhattunk meg többet a Grand Theft Auto VI-ról, ami minimum 10 évvel a GTA V után fog megjelenni. (Azóta a Grand Theft Auto V többször is újra ki lett adva, de a PlayStation 5-ös kiadásról jobb, ha nem írunk semmit.)

Kurtaj több mint kilencven videót tett közzé a korai állapotú Grand Theft Auto VI-ról, és azzal fenyegetőzött a 18 éves illető, hogy ha nem kapja meg, amit követel, közzé fogja tenni a játék forráskódját. Csakhogy Kurtajot elkapták, és jelenleg az ítéletére vár. A BBC szerint egy Amazon Fire Stickkel jutott el a Rockstar adatbázisához. Ez a készülék hazánkban nem nagyon ismert, ezért elmagyarázzuk: ez kb. egy USB-meghajtó méretű készülék, ami segítségével streamelt tartalmakat nézhetünk a televíziónkon!

A támadást Kurtaj egy angliai hotelszobából intézte… mégpedig fogságban, ugyanis itt tartotta a rendőrség őrizetben őt, miután az Nvidia feltörése után ekapták a gabancát. A dörzsölt személynak nem volt más választása, így az Amazon készülékével tudott feljutni az internetre, majd szerzett egy billentyűzetet, egy egeret, és egy okostelefont is. Ennyi elég is volt ahhoz, hogy a játékipar talán eddigi legsúlyosabb szivárogtatását végrehajtsa, de azért a DOOM 3 és a Half-Life 2 szivárgása két évtizeddel ezelőtt talán sokkal súlyosabb volt.

Kérdés, hogy a Rockstar Games képes lesz-e megfelelni a játékosok elvárásainak, vagy itt is csalódás történik a nagy várakozás után?

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu