PlayStation Portal: Tényleg nem csak otthoni wifin működik, hanem útközben is játszhatsz majd vele?

A Sony hordozható konzoljának használati területe nem korlátozódik az otthoni wifire. A vállalat tisztázta, hogy a PlayStation Portal akkor is használható, ha van elérhető stabil internetkapcsolat.

 

A Sony a közelmúltban hivatalosan is bemutatta a PlayStation Portal névre keresztelt hordozható konzolját. Az eredeti kommunikáció félrevezető lehetett, mivel az otthoni használatot hangsúlyozta, azonban a vállalat most kijavította ezt a tévedést: a készülék akárhol használható, ha elérhető gyors wifi.
Az elmúlt héten a Sony bejelentette, hogy az eddig Q Lite néven ismert új hordozható konzolja, a PlayStation Portal 220 dolláros áron fog piacra kerülni. A készülék sajátossága, hogy nincs lehetőség játékok telepítésére, hanem a PS5-ön tárolt játékokhoz ad hozzáférést a Remote Play technológia segítségével. Az eredeti kommunikáció azonban zavaros volt ebben a tekintetben, mert a benyomást keltette, hogy az eszköz csak otthon, a saját wifi-hálózatunkon keresztül használható. A Sony azonban ezt a félreértést eloszlatta.

A PlayStation Blogon az állt, hogy a konzol például akkor hasznos, ha valaki éppen a PS5-höz kapcsolt TV-t használja, és egy másik szobában szeretne folytatni egy játékot. Ez alapján úgy tűnhetett, hogy a PlayStation Portal csak az otthoni wifi-hálózaton belül működik, de a Sony egy kérdezz-felelek oldalon ezt kijavította. A vállalat szerint a készülék bárhol használható, ahol elérhető stabil, széles sávú wifi-kapcsolat. Az optimális játékélmény érdekében a Sony legalább 15 Mbps sebességű kapcsolatot javasol.

A Remote Play nem egy új találmány. Ez a technológia már hosszú ideje lehetővé teszi, hogy különféle eszközökre, például számítógépekre, okostelefonokra, vagy más, korábbi PlayStation konzolokra is streamelhessünk játékokat, amelyek egy PS3, PS4 vagy PS5 konzolon futnak. A PlayStation Portal egyszerűen csak egy újabb eszköz ebben a sorban, amit a Sony ezen a technológián alapulva fejlesztett ki.

Összegezve, a PlayStation Portal hordozható konzol nem korlátozódik az otthoni használatra, és a Sony most tisztázta ezt a kérdést. Az eszköz bárhol használható, feltéve, hogy rendelkezésre áll megfelelő internetkapcsolat. Azoknak, akik nyilvános wifit használnának, érdemes megjegyezni, hogy az internetkapcsolat minőségét nem feltétlenül lehet szabályozni, ami befolyásolhatja a játékélményt.

Forrás: PlayStation.com

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu