Lenovo Legion Go: telítődik a handheld PC-k piaca [VIDEO]

TECH HÍREK – A Steam Deck és az Asus ROG Ally riválisát hivatalosan is bejelentette a Lenovo.

 

Most már hivatalos, hogy a Lenovo is igyekszik a handheld PC-k között is teret nyerni (ugyanis laptopokat is gyárt a cég, és ott is a Legion brandinget alkalmazza…), és a Legion Go más utakon jár. Például nem Linux-alapú operációs rendszere van (a Steam Decknél ez a helyzet), és több népszerű elemet kölcsönöz más gyártóktól, hogy aztán egy egyedi készülék szülessen.

A legerősebb modellben az AMD Ryzen Z1 Extreme APU lesz megtalálható. A handheldben 16 gigabájt LPDDR5X-7200 memória van, tárhelynek pedig akár 1 terabájtos NVMe SSD-t kapunk, ami PCIe Gen4-es. Egy microSD slotba maximum plusz 2 terabájtnyi tárhelyet tehetünk. 8,8″-os (22,35 centis) QHD+, 16:10 arányú kijelzővel rendelkezik, ami 144 Hz-es képfrissítési rátát is támogat, és 500 nites fényerőt tud. A specifikációk jók, de mellékhatásuk is lesz, ugyanis a tömeg a megszokottnál nagyobb (kontrollerekkel 854, nélkülük 640 gramm), az akkumulátor élettartama pedig az átlagosnál kisebb lehet (900 mAh), hiszen egy izmos készülékről van szó.

A Nintendo Switch példáját követve a kontrollerek leválaszthatóak, és ezzel akarta a Lenovo a hordozhatóságot megerősíteni, hiszen így bárhogy képesek leszünk használni azokat. A Lenovo Legion Go egy folyadékkristályos polimerből készült 79 lapátos ventilátorral rendelkezik, így képes a maximum teljesítményre anélkül, hogy a hőfokok miatt csökkenteni kellene azt. A hatékonysága még nem lett tesztelve, de ha a komponensek esetében is a lehető legjobbakat szerezte be a cég, feltehetőleg erre sem lesz panasz.

A The Verge szerint a készülék gombjai nem egyeznek meg a játékban látottakkal, így a támogatottság kissé idegesítő lesz. Optimalizáció nem történt, így régi programokkal tesztelve nem csoda, ha az új játékok nem passzolnak a Lenovo gépéhez. Az AR-szemüveget se felejtsük, a USB-C porton keresztül kap a micro-OLED technológiájú, 60 Hz képfrissítési rátájú, beépített hangszórójú termék, amit külön kell megvásárolni.

A Lenovo Legion Go 800 eurós áron indul (tehát minimum 320 ezer forint lesz), és nem ismert még, hogy mennyit kér a cég a Ryzen Z1 Extreme változatért. Valószínűleg az Asus ROG Ally-hoz hasonló árazással bír majd a novemberben útjára induló gép.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu