Meta Quest 4 Pro: az Apple Vision Pro ellen áll össze a Meta és az LG?

TECH HÍREK – A pletykák szerint a Meta nem csak az alacsonyabb árfekvésű termékek között akar hódítani, hanem a csúcskategóriában is igyekszik versenyre kelni az Apple-vel.

 

Szóval a high-end kevert valóság (mixed reality = MR) a célja a Metának. Mark Zuckerberg cége az LG-vel akarja a headsetet megvalósítani, amit olcsóbbnak szeretne az Apple Vision Pro-nál (3500 dollár, másfél millió forint), és a készüléket 2025-ben szeretné kiadni. A Meta prémiumnak szánt headsetei a tervek szerint a Pro brandinget alkalmazzák, és ezért lehet azt gyanítani, hogy Meta Quest Pro 4 néven fut az LG-féle masina.

Egy dél-koreai site, a Maekyung szerint a Meta és az LG közötti kapcsolat az Apple Vision Pro leleplezése után született, és nemrég írtuk, hogy a Samsung, egy másik koreai cég dobta a headsetének prototípusát, miután kinézetre és technológiára vonatkozóan is elavult volt. Amíg a Quest 4 Pro eljut a boltokba, addig sem fog tétlenkedni a Meta, és az árérzékenyebb kategóriában igyekszik megvetni a lábát.

A Meta a Maekyung szerint 2024-ben egy olyan olcsó készüléket (Meta Quest 3 Lite) fog kiadni, ami 200 dollárnál is olcsóbb lesz (szóval akár 80 ezer forint körül meg is vehetjük majd, de ez a lágy szellőtől is bekrepáló pénznemünktől is függ…), és ezt követi majd 2025-ben a Quest 4 Pro, de ennek árazása nem ismert (kb. 2 ezer dollár, 800 ezer forint?). Az NH Investment & Securities így nyilatkozott a telítődő piacról: „A Samsung Electronics valószínűleg az Apple Vision Pro és a Meta Quest közé helyezi majd el termékét. A hardver várhatóan prémium kategóriás lesz, ahogy az Apple-é, de az ára annál alacsonyabb lesz, hogy a nagyközönség számára is elérhetőbb legyen. Nem kizárt, hogy csökkenteni fogják az árát.”

Az LG már 2019-ben jelentkezett egy MR-headsethez kötődő szabadalommal, úgyhogy ennek fejlesztésével foglalkozhatott az utóbbi években. Kérdés, hogy végül ezt beveti-e majd a cég a Meta Quest 4 Pro során…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu