Alan Wake 2: az újoncoknak segít Saga Anderson története [VIDEO]

A Remedy Entertainment szerint a játékban sok, a finn stúdióhoz köthető háttértörténet található.

 

Az Alan Wake 2-ről régóta tudjuk, hogy két főszereplője lesz, ugyanis Alan Wake mellé belép egy FBI-ügynök, Saga Anderson is. Nem csoda, ha emiatt sokan attól tartottak, hogy a játék nevét adó író háttérbe szorulhat a saját játékában, de ezzel kapcsolatban csitította a kedélyeket a Remedy kreatív igazgatója, Sam Lake egy új interjúban. Nem az volt a Remedy célja, hogy elterelje a figyelmet Alantől, vagy a franchise történetétől, hanem egyfajta Remedy-féle univerzum alakul ki, hogy az eredeti Alan Wake-be, illetve a Controlba is kapcsolódni tudjon a finn stúdió új játéka, ám a túl sok információ miatt Saga szekcióját úgy hangolták be, hogy ebben kevesebb történet és „elborult” szegmens lesz, ami az új játékosoknak kedvező lesz.

„Bár az [Alan Wake 2] az első rész folytatása, eközben a Remedy Connected Universe egyik élménye is, tehát nemcsak az Alan Wake-hez, hanem a Controlhoz is kapcsolódik. Mindezzel a háttérben kritikus fontosságú számunkra, hogy nagyon könnyen megközelíthető legyen az új játékosok számára, akik korábban még nem játszottak a játékainkkal. Az Alan Wake 2 úgy kezdődik, hogy FBI-ügynökök érkeznek ebbe a Washington állambeli kisvárosba, hogy egy sor rituális gyilkosság (lényegében egy sorozatgyilkos) ügyében nyomozzanak. Ez olyasmi, ami mindenki számára ismerős, és számunkra tökéletes kiindulópontnak tűnt, hogy az új játékosokat és a rajongóinkat is bevezessük ebbe az élménybe. Ettől függetlenül a korábbi játékaink rajongói nagyon-nagyon fontosak számunkra, és szeretnénk továbbra is a Remedy Connected Universe által biztosított gazdag alapokon nyugvó történeteket mesélni. Tehát mindenkit bevonunk, és a történet eléggé önálló ahhoz, hogy mindenki izgatott legyen és megértse. A visszatérő rajongók számára rengeteg történet, felfedezés, történetszál lesz, amelyek az Alan Wake-ben és a Controlban kezdődtek, és ezeket tovább fogjuk vinni,” nyilatkozta Lake.

Az Alan Wake 2-t Stephen King és David Lynch mellett más is inspirálta. A Saga-szekciókat a sorozatgyilkosságos és népi horror-művek (A bárányok hallgatnak, Örökség, Fehér éjszakák…) is befolyásolták. Alan részét a Hetedik, a Taxisofőr, illetve az Eredet ihlette. A lenti videóbann 11 percnyi játékmenetet látható Saga Anderson „térfeléről” az IGN jóvoltából.

Az Alan Wake 2 október 27-én jelenik meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re (Epic Games Store).

Forrás: WCCFTech, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu