Hatalmas bejelentést sejtethet egy 2023 szeptemberére szóló PS Plus Extra játék!

A PlayStation Plus legújabb, 2023 szeptemberi PS Plus Extra játéka kapcsán sokan felvetették a kérdést, hogy vajon a Civilization 6 bekerülése előrevetíti-e a Civilization 7 hivatalos bejelentését. A dolog még nem hivatalos, de nem lenne példa nélküli, ha a PS Plus ezzel segítene építeni a hype-ot egy közelgő megjelenés előtt.

 

A PlayStation Plus nemrég közzétett szeptemberi extra játékai között szerepel a Civilization 6, amely különösen érdekes lehet a Civilization 7 fejlesztésének nemrég megerősített státusza fényében. A bejelentés meglehetősen visszafogott volt, és sokan úgy vélik, hogy ez a lépés a hivatalos bejelentés előtti izgalomkeltést célozza. Ez persze csak feltételezés, de a PS Plus korábban már alkalmazta ezt a taktikát a hamarosan debütáló játékok promóciójában.

A játékosok számára talán érdekes lehet tudni, hogy a 2023 szeptember 19-én érkező PS Plus extra csomagban található játékok teljes listája a következő: 13 Sentinels: Aegis Rim, Call of the Sea, Civilization 6, Cloudpunk, Contra: Rogue Corps, NieR Replicant ver.1.22474487139…, Odin Sphere Leifthrasir, PAW Patrol The Movie: Adventure City Calls, Planet Coaster: Sniper: Console Edition, Sniper: Ghost Warrior Contracts 2, Star Ocean: Integrity and Faithlessness, Star Ocean: The Divine Force, Tails Noir, This War of Mine: Final Cut, Unpacking és West of Dead. Míg a lista sok várható játékot tartalmaz, a Civilization 6 mégis kiemelkedik közülük.

A Civilzation 6 PS Plus kínálatba történő bekerülése a Civilzation 7 beharangozása érdekében nem lenne példa nélküli. Korábban a PS Plus már hasonló taktikával élhetett, mint például a Battlefield 2042 bejelentése előtt, amikor a Battlefield 5 került a kínálatba. További példák is léteznek: a God of War Ragnarok megjelenése előtt néhány hónappal a 2018-as God of War volt az ingyenes választék része, valamint a Need for Speed Heat is hozzáadódott a csomaghoz röviddel a Need for Speed Unbound bemutatása előtt.

Persze nem minden PS Plus játékcsomag hoz hasonló előrejelzéseket, különösen nem az Extra vagy Prémium játékoknál. Azonban a Civilization 6 ebből a szempontból némi hasonlóságot mutat a Battlefield és a Need for Speed címekkel. Mindkét esetben a bejelentés előtti pletykák rendkívül aktívak voltak, és bár a Civilization 7 fejlesztése kapcsán eddig kevés szóbeszéd jelent meg, a rajongók tisztában vannak a játék fejlesztésével.

Ez a helyzet némi párhuzamot mutat a Civilization 6 korai marketingjével, amely nem mutatott sokat a bejelentő trailerben, majd a marketingtevékenység gyors ütemben felgyorsult és a játék még az évben piacra került. A Civilzation 7 nyilvánvalóan nem ennyire előrehaladott állapotban van, de a pletykákhoz hasonlóan sok érdeklődést és vitát generált már most is.

Lehet, hogy egy váratlan trailerrel rukkolnak elő egy közelgő kedden, vagy talán a 2023-as The Game Awards-on kapunk több információt. Ha ez a PS Plus extra csomag tényleg a Civilization 7 előjátéka, akkor a rajongók a következő hónapokban izgulhatnak. Természetesen lehet, hogy ez az egész csak egy nagy véletlen, és a Civilzation 7 hivatalos híreire egészen 2024-ig várnunk kell. Azonban a franchise hűséges követői kétségkívül izgatottan várják a következő rész bemutatását.

Forrás: Gamerant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu