Asus GeForce RTX 4070 BTF: felárért kevesebb kábel a gépünkben

TECH HÍREK – Az Asus útnak indította a GeForce RTX 4070 BTF-et, ami egy újabb érdekesség az RTX 4000-es GeForce kártyák között.

 

A Gigabyte csendben kiadta a GeForce RTX 4060 low profile, SFF gépekbe való verzióját (ezzel le lehet cserélni a GTX 1650-est, ami a GeForce termékcsalád eddig legújabb LP kártyája volt), az Asus pedig Kínában elindította az RTX 4070 különleges változatát. Röviden: annyiban különbözik a többi, 75W-nál nagyobb fogyasztású mezei videókártyától, hogy nem kell neki 6/8/több tűs tápcsatlakozó! (A <75W-s kártyák a PCIe csatlakozáson keresztül elég energiához jutnak.)

Szóval kevesebb kábel, ami szebb, látványosabb konfigokat eredményez. Helyette egy egyedi csatlakozón, a GC-HPWR-en keresztül kap áramot a kártya. Ez lecserélni a 12HPWR-es és nyolc tűs csatlakozókat, és akár 600W-nyi energiát képes biztosítani egyéb extra kábelezés nélkül. Az Asus el akar mozdulni a tradicionális tápcsatlakozós megoldástól, és a GC-HPWR-rel ezt a cég bizonyítja is. A baj csak annyi, hogy jelenleg még csak Kínában értékesítik ezt a kártyát, és ezt is árukapcsolással…

Egy komplett csomagot kell ugyanis venni, így az RTX 4070 TX BTF videókártya mellé egy TX Gaming B760-BTF WiFI alaplapot is kapunk, de érthető a lépés, mert a GC-HPWR nincs ott minden alaplapon, hanem annak is támogatnia kell ezt a megoldást. Az alaplapot a DIY-APE-vel közösen tervezték. A BTF termékcsalád szemre is kellemes, egyedi, és valamelyest futurisztikus hatással is bír. Viszont kérdés, hogy az Asus megoldását mások is használni fogják-e, mert tény, hogy a cég még egy egyedi gépházat (GT502) is létrehozott, ha nincs kereslet a GC-HPWR-re, egyszer ők is megunják az egészet.

Kínában amúgy 7000 renminbi (jűan), forintban kb. 346 ezer az alaplap és a videókártya együtt. A gépházzal már 8300, azaz kb. 410 ezer forint. Első olvasatra drága, de idővel a bundle-k árazása zuhanásba kezd, főleg a nemzetközi megjelenés után, de eközben a prémium árkategóriát is tükrözi, ami a korlátozott gyártás miatt is van ott, ahol.

Mindenesetre tetszetős a megoldás, de a keresleten múlik a GC-HPWR jövője.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu