Final Fantasy VII Rebirth: új részletek és játékmenet [VIDEO]

A Tokyo Game Show-n többet is megtudhattum a Square Enix következő nagy dobásáról.

 

A Game Informer interjút készített Hamaguchi Naokival (a Final Fantasy VII Rebirth rendezőjével), Kitase Yoshinorival (a producerrel), illetve Nomura Tetsuyával (a kreatív igazgatóval). Szerintük a Final Fantasy VII Remake nem volt nagy, és ehhez képest a remake következő fejezete hatalmas lesz, és méretileg mi sem bizonyítja jobban, hogy két Blu-ray lemez kell neki, ugyanis 150 gigabájtnyi adatról beszélhetünk. Nem kell viszont cserélgetni a lemezeket, ahogy az 1997-es PS1-es eredeti esetében kellett.

Hamaguchi szerint azrért kellett így felbontani a Final Fantasy VII Rebirthöt, mert nagy elképzelésük volt, nem pedig nosztalgia céljából határoztak így. A Square Enix mindig is egy nagy, részletes világgal tervezett, és ebben sokkal több immerzió lesz, mint amit a Final Fantasy VII Remake Midgardja mutatott fel. Ha egy lemezre kellett volna mindent zsúfolni, akkor tartalmilag és ötletileg is vissza kellett volna fogni az agarakat. Nomura szerint a játék az ősök városáig (City of the Ancients) tart, ami eredetileg az első CD végét jelentette, de ahogy a Final Fantasy VII Remake is, úgy a Rebirth eseményei sem az eredeti sorrendet követi.

Vincent Valentine csatlakozni fog hozzánk, de ő még nem lesz játszható, így minden bizonnyal csak a remake harmadik fejezetében válik ilyen karakterré. A minijátékok a Gold Saucerben sokkal kiterjedtebbek lesznek. Az egyikük lehetővé teszi, hogy Cloud a katonákat az általa meghatározott sorrendben állítsa fel, hogy ők Rufus Shinra beiktatásakor felvonuljanak Junonban. Ha végigjátszottuk a Final Fantasy VII Intergrade-et (azaz a PlayStation 5-ös verzióban az Intermission epizódot letudtuk), akkor korábban megidézhetjük Leviathant és Ramuhot.

A Final Fantasy VII Rebirth február 29-én fog megjelenni PlayStation 5-re, és később biztosan jönni fog PC-re is, de nagy eséllyel a Sony ezúttal is fizetett az exkluzivitásért. A lenti videó a Tokyo Game Show-n készült, ahol a Game Informer kipróbálta a játékot.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu