Távozik a PlatinumGames egyik alapító fejlesztője!

És van egy olyan sanda gyanúnk a japán játékipari eseményeket látván, hogy hol folytatja az illető a pályafutását…

 

2007. október elsején jött létre a PlatinumGames, amit Mikami Shinji (Resident Evil), Minami Tatsuya, Inaba Atsushi (a cég jelenlegi vezérigazgatója), illetve Kamiya Hideki (tervező, rendező, felelős elnökhelyettes) alapított. Kamiya távozni fog a cégtől, ahol a Bayonetta, illetve a The Wonderful 101 rendezője, illetve a Sol Cresta kreatív igazgatója volt. A távozása előtt dolgozott egy új játékon is, a Project G.G.-n, ami szerinte a hőstrilógiájának befejező felvonása lett volna. (Az első, a Viewtiful Joe a Capcomnál jött még létre, a második pedig a The Wonderful 101 volt.)

A PlatinumGames így közölte a Twitteren Kamiya távozását: „Sajnálattal jelentjük be, hogy Kamiya Hideki 2023. október 12-én távozik a PlatinumGames-től. Őszintén hálásak vagyunk kreatív ötleteiért, vezetői munkájáért és a PlatinumGames növekedéséhez való hozzájárulásáért az indulástól kezdve egészen a mai napig. Hiszünk abban, hogy a jövőben is sikeres lesz játékfejlesztőként. Alig várjuk, hogy a játékipar egy jobb hellyé váljon vele együtt. A legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve!”

Kamiya sem hagyta szó nélkül (nem csoda, hiszen előszeretettel használja a Twittert): „Amint azt a PlatinumGames hivatalos Twitter-fiókja bejelentette, 2023. október 12-én elhagyom a PlatinumGameset. Ez sok megfontolás után történt, saját meggyőződésem alapján. és semmiképpen sem volt könnyű döntés. Azonban úgy érzem, hogy ez a végeredmény a legjobb. Továbbra is a saját megközelítésemmel, a Kamiya-móddal fogok alkotni. Remélem, hogy nyitva tartjátok majd a szemeteket.”

Nem közölte a Resident Evil 2, a Viewtiful Joe, az Okami, a Bayonetta, illetve a The Wonderful 101 rendezője, hogy hol folytatja, de mi tippelnénk. Szerintünk van az a kínai pénz, és a NetEase, az egyik nagy techóriás alatt folytatja. Elvégre a SEGÁtól (pontosabban a Ryu Ga Gotoku Studiotól) el tudták hódítani Nagoshi Toshihirót, a Yakuza-sorozat vezetőjét. Akármi is lesz, sok sikert kívánunk Kamiyának!

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu