Hol a kreativitás? Visszatér a Warcraft társalkotója a World of Warcraft miatt

Ennyire nincsen kreativitás az Activision Blizzardon belül, hogy egy, elvileg nyugdíjba vonult fejlesztőt kellett visszarángatni a lassan két évtizede futó MMO tartalmi frissítései miatt…?!

 

A Blizzardtól rengeteg nagyobb, veterán fejlesztő vette a kalapját az utóbbi években. Közéjük tartozik Chris Metzen is, aki tervezőként sok franchise-on dolgozott, ami a „hóviharosokhoz” köthető, így a Warcraft, a Starcraft, illetve a Diablo univerzumának is mondhatni ő a kreatív elméje. 2016-ban viszont úgy határozott, hogy visszavonul (ekkor 42 éves volt!), hogy a családjával több időt tudjon eltölteni, de 2022 során csendben visszatért a céghez, mivel tanácsadói posztot kapott a Blizzardnál.

Most viszont sokkal nagyobb szerepet kapott, ugyanis a Blizzard a Warcraft hivatalos Twitter-fiókján bejelentette, hogy Metzen a Warcraft-franchise felelős kreatív igazgatója lett, és főképp a World of Warcrafttal foglalkozik majd: „Örömmel osztjuk meg, hogy Chris Metzen teljes munkaidős szerepet vállalt a Warcraft-univerzum felelős kreatív igazgatójaként. Jelenleg a fő fókusza a World of Warcraft vezetőségének támogatása a kalandok következő generációjának megalkotásában. Chrisnek nagy szerepe volt a Warcraft-univerzum alapjainak kidolgozásában, és nagyon örülünk, hogy újra csatlakozik csapatainkhoz, hogy az elkövetkezendőket alakítsa. A BlizzConon ő és a csapat megosztja majd, hogy min dolgozunk. Reméljük, hogy ott találkozunk!”

Főleg a World of Warcraft csapatát érintette, hogy az Activision Blizzardon belül toxikus, mérgező munkakultúra van, és amikor ez kiderült, sok embert kirúgtak, mások pedig benyújtották felmondásukat. A helyzeten mit sem segített, hogy az MMORPG Dragonflight kiegészítője nem volt kiváló. Érdekesség, hogy a bejelentésben megemlítették, hogy „a kalandok következő generációjának megalkotása”. Vajon több kiegészítőre gondoltak, vagy valami komolyabb arcfelvarrást terveznek a World of Warcraftnak? Már az utóbbi is hajmeresztően hangzik, de ha a Warcraftból egy új RTS készülne, akkor az már kimerítené a bejelentésben használt definíciót.

Bár ki lehet jelenteni, hogy jó kezekben lesz így a Warcraft, azért mégis felvet néhány kérdést Metzen visszatérése. Például azt, hogy miképp nem találtak új tehetségeket azóta, akik képesek lettek volna tovább vinni a stafétát az eddig megszokott szinten?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu