iPhone 15 Pro Max: a leejtési tesztben a Samsung mobilja lekörözi! [VIDEO]

TECH HÍREK – Legalább a telefon nem melegszik túl az akkumulátorának töltése közben.

 

Kezdjük az akkumulátorral: már írtunk arról, hogy az iPhone 15 Pro Max hajlamos túlmelegedni, ami a teljesítményét, továbbá az akkumulátor élettartamát csökkenti. ChargerLab videójában (ez a lenti első videó) láthatjuk, hogy a 6,7″-os telefont hatvan percig töltötte, a hőmérsékletét pedig 10, 30, illetve 60 perc után mérte. A legmagasabb értéket a félidőnél mérte, amikor is 38,9°-ot ért el a készülék. Ekkor gyorsan töltött az iPhone 15 csúcsmodellje, ami megmagyarázza a hőmérsékletet. 60 perc elteltével pedig a legalacsonyabb eredményt mutatta fel a telefon, ugyanis ekkor már nem ment 29,5° fölé.

A maximális töltés nem ment 25,5W-on túl még az Apple hivatalos, 140W-os „féltéglájával” sem. A töltési sebesség változatlan maradt a tavalyi iPhone 14 Pro Maxhoz képest. Ha több wattot húzott volna be a telefon, valószínűleg melegebb lett volna, ami pedig az akkumulátor élettartamára (egészségi állapotára) hatott volna ártalmasan. Cserébe tovább kell töltőn hagyni a mobilt, hogy az akkumulátorát 100%-ra tölthessük, de az újabb modelleken ott a lehetőség, hogy csak 80%-ig töltsük, ám cserébe tovább használhatjuk az akksit. (Erről is beszámoltunk már régebben.)

Térjünk rá PhoneBuff összehasonlítására. Az iPhone 15 Pro Maxon titánium váz van a rozsdamentes acél helyett, ami könnyebb, de kevésbé tartós készüléket jelent. A Galaxy S23 Ultrával összevetve pedig a cupertinói techóriás szégyenkezhet, ugyanis az Apple zászlóshajó telefonja a karcolás mellett a leejtéseket sem bírja olyan jól (pláne, ha egy betonkockára ejtjük, ahogy a tesztben is), így a dél-koreaiak telefonja strapabíróbb. A Casetify Bounce tokkal az iPhone 15 Pro Max védelme megtízszereződik, mind a négy sarkot megvédve, de ez nem olcsó mulatság.

Az első leejtési tesztben a mobilokat a hátoldalukra ejtették. A Samsung készüléke kibírta, megnyerve ezt a kört. A másodikban (amikor már olyan szögben ejtik, hogy valamelyik sarkukon landolnak) viszont az Apple telefonja nyert. Kijelzővel lefelé mindkét telefon kijavíthatatlanul megkárosodik, de valahogy még működnek. A négy leejtési teszt végére a Samsung Galaxy S23 Ultra 39 pontot, az Apple iPhone 15 Pro Max 37 pontot kapott.

A tanulság: még csak az ágyunkra se hajítsuk a telefont…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu