Egy „halálos” módon a Mortal Kombat 1 nem éppen halálos!

A NetherRealm Studios legújabb játékán is megfigyelhető egy szomorú trend, amit mi nevén merünk nevezni: devolúcióról, azaz visszafejlődésről kell beszámolnunk.

 

A bunyós játék jól néz ki, ha nem Nintendo Switch-en futtatjuk (a port létezése is már érdekes, a benne levő karakterek kinézete pedig pláne…), illetve nem PC-n játsszuk (mert a Denuvo bizonyos mozdulatoknál telefonál haza, és minél gyengébb a konfig, annál erősebben érzékelhető a teljesítményromlás). Azért vannak problémák (néhány karakter hiányzik a rajongóknak, a balansz pedig nem a legjobb), hiába izgalmas a történet, változatos a karakterstáb, és kiterjedt a Kameo-rendszer.

A Mortal Kombat mindig is erőszakos kivégzésekkel rendelkezett. A Fatality így sosem maradt ki a játékokból, és ez alól a Mortal Kombat 1 sem kivétel. A 23 karakternek egyenként kettő ilyen mozdulata van, ami nem rossz, és eléggé realisztikus, durva látványról van szó (de például General Shaoé nem illik a karakrerhez). A többi kivégzőmozdulat viszont hiányos: a Babality-vel babává változtatható ellenfelünk, az Animality-vel állattá változva tépjük szét őt, a Friendship pedig békével fejezi be a két harcos küzdelmét…

Ezek mind kimaradtak a játékból, sőt, a pályánként eltérő Stage Fatality sincs ott a Mortal Kombat 1-ben (helyette a Kameo karakterek kaptak egyenként egy egyedi Fatality-t, illetve több Brutality is a rendelkezésünkre áll). És hiába ígéri a NetherRealm Studios, hogy jaj, hosszú ideig támogatni fogja az új Mortal Kombatot például több karakterrel (Kombat Pack DLC), és sztoribővítéssel, azért a kivégző mozdulatokra is figyelmet kellene a stúdiónak szánni, mert ezen a téren valóban visszaesésről van szó a korábbi részekhez képest, és mindegy, hol hol nézzük (PlayStation 5, Xbox Series, PC, Nintendo Switch).

Ha a Warner és a NetherRealm Studios valóban a franchise méltó múltját kívánja ünnepelni, akkor ilyen módon is vissza kellene nyúlni az előző évtizedekbe, különben nem biztos, hogy mindenki tetszését el tudja nyerni a verekedős franchise legújabb felvonása.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu