Denzel Washington karaktere a Gladiátor 2-ben: megtudtuk, kit alakít majd!

MOZI HÍREK – Izgalmas hírek kerültek napvilágra Ridley Scott történelmi eposzának, a Gladiátor folytatásának kapcsán, melynek premierje alig több mint egy év múlva várható. Az Oscar-díjas Denzel Washington szerepvállalása eddig is ismert volt, azonban a karaktere kiléte homályban maradt – mostanáig. Ridley Scott, a film rendezője most fellebbenti a fátylat, és elárulta, hogy Washington egy volt rabszolgát alakít majd a történetben, aki az idő múlásával egy bosszúszomjas gazdag emberré válik.

 

„A gladiátorok közül néhányan képesek voltak megvásárolni a szabadságukat, amennyiben túlélték a veszélyeket. Ezt a témát fogjuk mélyrehatóan kibontani. Hol élte le az életét korábban? Hogyan került rabszolgasorsra? Egy bélyeg van a mellkasán, ami alapján regisztrált rabszolga volt. Így kerül a képbe a történetben. Egy gazdag ember, aki még mindig haragot hordoz magában,” – nyilatkozta Scott a Total Filmnek Washington karakteréről. Az 85 éves rendező és a 68 éves színész második alkalommal dolgozik együtt a Gladiátor 2-n a 2007-es Amerikai gengszter után. „Rendkívül tisztelem Denzel Washingtont. Nem szabadna ‘nagy öregnek’ hívnom, mert nagyon megharagudna, de ő egy igazi kuriózum,” – mondta Scott.

A Ridley Scott által rendezett következő alkotás a Napóleon lesz, mely november 23-án kerül a magyar mozikba, míg a Gladiátor 2 premierje 2024 novemberére van tervezve. A forgatás a nyár elején indult, de a színészek sztrájkja miatt jelenleg szünetel, így valószínű, hogy némi csúszás lesz. A folytatásban az eredeti, 2000-ben bemutatott film eseményeit követő évtizedeket ismerhetjük meg, középpontban Lucius karakterével, akit Paul Mescal alakít majd. A színész játékát Scott a Normális emberek című sorozatban látva döntött úgy, hogy ő kapja meg a főszerepet.

A film szereplőgárdájához csatlakozott Pedro Pascal is, bár karakteréről egyelőre nem tudni semmit. Fred Hechinger Geta római császárt fogja alakítani, Joseph Quinn Caracallát játssza majd, és Connie Nielsen is visszatér Lucius anyjának, Lucillának a szerepében. Ezen kívül újra láthatjuk Djimon Hounsou és Derek Jacobi karaktereit is a vásznon.

Forrás: CBR

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu