Zsugorfláció a PlayStation 5 Slimtől: a Sony évtizedes tradíciót rúgott fel!

A PlayStation 5 új modelljével a kiegészítők, kellékek ára nőni fog Japánban, illetve külön fizetni kell az aljzatért is, ha függőlegesen (felállítva) használnánk…

 

Itt  már írtunk a PlayStation 5 Slimről, de van pár részlet, amire még ki kell térnünk. A japán PlayStation Blogon  közölte a cég, hogy a kellékek áremelésen esnek át az ázsiai szigetországban. A fehér vagy fekete DualSense kontroller 9480 yen/23266 forint lesz (jelenleg 7678, az áremelés mértéke közel 23,5%), a többi színben (rózsaszín, lila, kék, szürke) pedig 9980/24482 forint (jelenleg 8228, 21,3%-os áremelés). A Pulse 3D headset 12980 yen/31842 forint lesz (jelenleg 10978, az áremelés 18,24%), a HD kamera 7980 yen/19576 forint (6578 helyett; 21,3%-kal kérnek érte többet), a távirányító pedig 3980/9762 forint (21,41%-os áremelés, jelenleg 3278 yen). Szóval 18-22%-kal kérnek többet mindenért, ami nem egy jelentéktelen áremelés…

A jelenleg kapható PlayStation 5 dobozában állványt is kapunk, hogy függőlegesen, felállítva is használhassuk a konzolt. Ezt a Sony kispórolja az új változatból, sőt, 30 eurót, tehát több mint 12 ezer forintot fog kérni érte! Helyette horizontálisan, vízszintesen használhatjuk a kisebb konzolt, amihez egy, a bicikliknél már látott rúgóállványkát ad. Kösz a semmit, Sony: nem lett volna az sem meglepetés, ha ez is kimaradt volna a csomagból.

De a címben használt zsugorfláció kifejezés bizony érvényes a PlayStation 5 Slimre. A boltokban túlzottan sok alkalommal láthatjuk, hogy bár egy termék ára nem változott, kiszerelésének mérete csökkent. Ez a zsugorfláció, amit a Sony egy műszaki cikkel is bemutatott: kisebb lesz a kurrens-gen konzol, de az ára nem! És ez az, amit a cég sunyi módon megint eltussol: eddig bevett szokás volt, hogy egy konzol Slim verziója árcsökkenéssel jár, de ezúttal nem ez a helyzet: marad a tavaly őszi árazás!

Legalább az lenne a korrekt, ha a régi árazás (500 euró a Blu-ray meghajtós modellért, 400 a Digital Editionért) visszatérne, de ezt elfelejthetjük. Sőt, nekünk még többet kell majd érte fizetni, ahogy a forint menthetetlenül megint összef… pelenkát igényel.

Forrás: VGC, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu