Már nem remake-ként készül a Lollipop Chainsaw RePOP!

A Dragami Games áttervezte a játék koncepcióját, így a láncfűrészes kisasszony története már nem egy remake, hanem csak egy remaster lesz.

 

Yasuda Yoshimi, a Lollipop Chainsaw RePOP-ot fejlesztő Dragami Games elnöke a Twitteren közölte, hogy a stúdióhoz beérkezett kérések alapján a játékterveket átszabván már remasterként igyekeznek fejleszteni, így nem egy teljes remake-ről van szó. És ennyi, többet nem írt a stúdió elnöke a projektről, amit azért már nem tegnap jelentettek be, hanem már több mint egy éve. Mivel ennyi idő eltelt azóta, kissé aggódunk a fejlesztés állapota iránt…

A Lollipop Chainsaw RePOP 2022 júliusában jelent be. Akkor még az volt a terv, hogy a 2012-ben megjelent hack’n’slash akciójátékból remake lesz, és a megjelenést 2023-ra tervezték. Ez nem fog megvalósulni, ugyanis augusztusban arról adtunk hírt, hogy a játék megjelenését a Dragami Games átcsúsztatta 2024-re. És mindeközben továbbra sem ismertek a célplatformok. Mivel remasterrel számolnak, talán cross-gen lesz, így nem csak PlayStation 5-re és Xbox Series-re, hanem PlayStation 4-re és Xbox One-ra is megjelenhet a Lollipop Chainsaw arcfelvarrott verziója (talán PC-re is).

Ezt írtuk két hónapja: „Érdekes kifejezés, hogy sorozatnak nevezték az IP-t, holott az akció-kaland hack’n’ slash játékból nem készült azóta folytatás (a 2021-es Öngyilkos osztag/Suicide Squad rendezője, James Gunn beismerte, hogy Ikeda Tomo és Suda51 játéka inspiráció volt számára, de azért az mégis más), úgyhogy a Kadokawa Gamesből formálódott Dragami Games valamit talán elírhatott, mert ha valamiből egy van, az nem tekinthető sorozatnak még akkor sem, ha azt az egyet újragondolják, mert attól még az eredeti játékot kapjuk, csak kissé másképp.

Miképp kötődik a Dragami az IP-hez? A válasz egyszerű: míg a nyugaton a Warner Bros. Interactive Entertainment volt a Lollipop Chainsaw kiadója, Japánban a Kadokawa Games vállalta magára a szerepet, így a jogokat nem volt nehéz megszerezni (a Warner meg valószínűleg elengedte azt…).”

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu