Nagyon durva lett az Alan Wake 2 PC-s gépigény!

Egy héttel az Alan Wake 2 globális megjelenése előtt a fejlesztő Remedy Entertainment megosztotta a túlélőhorror folytatásának PC-s gépigény követelményeit. 13 évvel az eredeti kultikus siker megjelenése után a rajongók izgatottan várják, hogy az Alan Wake 2 új fordulatot hoz a sorozatba.

 

Míg az eredeti Alan Wake játék inkább a filmszerű akció-kaland történetmesélés körül forog, addig az Alan Wake 2 úgy tűnik, hogy teljes mértékben túlélő horror módra vált, de ugyanazzal a kísérteties és atmoszférikus látványvilággal, amely a sorozatot a térképre tette. Az Alan Wake 2 előzetesei dicsérték a pszichológiai thriller stílusos megközelítését, de a lenyűgöző látványnak technikai ára van a PC-s játékosok számára.

A fejlesztő Remedy Entertainment a közösségi médiában osztotta meg az Alan Wake 2 PC-s gépigény követelményeit. A Remedy a PC-s játékosok számára megadott minimális követelmények mellett az ajánlott, az ultra, sőt a ray tracing spec követelményeket is közölte alacsony, közepes és magas beállítások mellett a 2023 őszének egyik legjobban várt játékához.

Az 1080p / 30FPS játékhoz a minimálisan megadott követelmények egy RTX 2060 / i5-7600K kombó vagy AMD megfelelői. A 4K-s játékhoz legalább egy RTX 4070-re lesz szükség, a csúcsminőségű 2060p-s élményhez pedig egy RTX 4080 szükséges a ray tracinggel. Az 1440p-s élményhez vagy akár az 1080p 60FPS-en történő 1080p-hez azonban legalább egy RTX 30-as sorozatú grafikus kártya vagy annak megfelelő AMD-kártya szükséges.

Első pillantásra a követelmények kissé robosztusnak tűnnek. Az RTX 2060 / i5-7600K kombó nem áll túl messze a Baldur’s Gate 3 frissített ajánlott követelményeitől. Ez a kombó azonban az Alan Wake 2 minimális követelményeként szerepel. Az RTX 3060 a legalacsonyabb ajánlott GPU-ként szerepel, az RTX 3070 pedig a sugárkövetéshez szükséges.

Néhány játékos már a hozzászólásokban is kifejezte nemtetszését a meredekebb követelményekkel kapcsolatban, de szerencsére a PC nem az egyetlen platform, amelyen az Alan Wake 2 elérhető. A játék egyszerre jelenik meg PS5-re és Xbox Series X/S-re is, vagyis minden bizonnyal egy aktuális generációs élményről van szó. Ahogy a követelmények is mutatják, a nagy hűségű, filmszerű játékmenet bizonyosan jár némi technikai követelménnyel PC-s oldalon.

A kizárólag a PC-s játék ökoszisztémában megrögzöttek számára a másik jó hír, hogy most is remek CPU- és GPU-ajánlatok vannak érvényben. Az Intel Core i5 és i7 processzorok árai csökkennek, ahogyan az RTX 30, sőt az RTX 40 sorozatú grafikus kártyáké is, ahogyan az AMD számos megfelelője is.

Az Alan Wake 2 október 27-én jelenik meg PC-re, PS5-re és Xbox Series X/S-re.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu