A Final Fantasy XIV rendezője Diablo crossoverről álmodik

Yoshida Naoki, azaz Yoshi-P számára ez az egyik álom, amit meg szeretne valósítani.

 

A Final Fantasy XIV már kollaborált a Monster Hunterrel, a Fall Guysszal (ez október végéig tart) vagy például a Yo-kai Watch-csal, így a Square Enix MMORPG-je gyakran közösködött másokkal. A játék rendezője és producere, Yoshida viszont ennél tovább szeretne lépni, ugyanis a már a Microsofthoz tartozó Blizzard IP-jével, a Diabloval szeretne együttműködést!

A londoni Fan Festivalon a sajtókonferencián így nyilatkozott: „Már korábban is említettem, de hatalmas Blizzard-rajongó vagyok. Úgy értem, ha össze lehetne hozni, akkor nagyon örülnék valamilyen együttműködésnek a Diablóval. A Diablo eléggé, mondhatni hardcore grafikával rendelkezik, ami a világot illeti. Szóval, tudod, itt-ott láthatsz tüskéket [a vizualitásban]. Ami a [korhatáros] értékeléseket illeti, ez egy kicsit nehéz lehet. Másrészt persze nem szeretnénk csalódást okozni a franchise rajongóinak sem. Szóval igen, ez egy trükkös dolog. Persze, ha a Diablo lágyabb verzióját választjuk a FFXIV-ben… persze lehet, hogy az emberek nem ezt szeretnék,” mondta Yoshida, aki arra is utalt, hogy a közeljövőben a régebbi együttműködések (így a Yo-kai Watch is) visszatérhetnek.

Néhány hónapja egy játékos az addig elérhető összes achievementet (2751-et) megszerezte, és ehhez tíz év kellett, és az egyikhez kb. hét évi munkára volt szükség. Yoshidának erről is tudomása volt, és felajánlotta az illetőnek, hogy egy igencsak nagy kihívást biztosító achievementet is megvalósíthat a csapata, hogy ezzel is lekösse az enyhén szólva maximalistának nevezhető játékost…

„Mindenekelőtt azt szeretném mondani, hogy hűha, nagy gratuláció, hogy ez a játékos kitartott, és csak nyomta tovább… mint egy MMO készítője, igazán fantasztikus dolog ezt látni. Természetesen továbbra is készítünk majd achievementeket a játéknak, de hogy létrehozunk-e egy olyan achievementet, ami magasabb nehézségű, az mind ezen a bizonyos játékoson múlik. Ha kéri, akkor természetesen szívesen megcsináljuk. Ebben az esetben csak írjon nekünk egy üzenetet a fórumon. Ha tényleg elküldi nekünk az üzenetet, akkor bízunk benne. Be fogjuk tartani az ígéretünket,” tette hozzá Yoshida.

Bátor, annyi szent.

Forrás: PCGamer, PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu