GeForce RTX 4080 Super videókártya közelít?

TECH HÍREK – Nem elég, hogy több videókártyájukból van Ti variáns, most már a Super elnevezést is bedobják az elnevezések közé…?!

 

A Videocardz fedezte fel, hogy T4CFantasy, a TechpowerUp GPU-s adatbázisának szerkesztője új PCI ID-ket adott hozzá az adattárhoz. A 2703-as azonosító utalhat az Nvidia GeForce RTX 4080 Superre, ami mostanában gyakori pletyka volt, és bár ez valamelyest csak találgatás, ne felejtsük, hogy a sima RTX 4080-as mellé „ült le”, ugyanis annak az eszközazonosító száma 2704…

Mostanában olyan pletykákat hallottunk, hogy az RTX 4080 Super a készlettől függően keverheti a chipeket, így AD102-es, illetve AD103-as GPU-val is kapható lesz. Kopite7kimi, egy GPU-s bennfentes a Twitteren azt írta, hogy szerinte a chipkeverés az RTX 4070 Super esetében is ott lesz, de ott az AD103-as és AD104-es chipet vethetik be. (Az Nvidia elnevezési stratégiája egyszerű: minél alacsonyabb az utolsó számjegy, annál erősebb.)

A pletykák szerint a GeForce RTX 4080 Super specifikációi nem lesznek számottevően eltérőek. 20 GB GDDR6X VRAM-mal rendelkezhet, 320-bites interfészen dolgozhat, de az utóbbinál joggal kétkedhetünk, mivel az AD103-as chipeknek a maximum 256, nem pedig 320. Három szivárogtató is a Super brandinget alkalmazta, de még nem biztos, hogy valóban ezt fogja használni az Nvidia, mert a GeForce RTX 4000-es sorozatnál a Ti-s használja az alapmodellnél erősebb kártyákhoz.

Valószínűleg az Nvidia most azon dolgozik, hogy frissítse a 4000-es családot, és akkor ezek a videókártyák jelennek meg a Super brandinggel, de azért még vannak hiányosságok, hiszen a laptopokban már ott feszít az RTX 4050, de asztali verziót eddig nem adott ki az Nvidia. (Sőt, budget, belépő árfekvésben a GTX 1630 volt az utolsó, azt megelőzőleg pedig GT 1010 volt… szóval lehetne esetleg egy olcsó, sugárkövetésre, ray tracingre képes kártyát is kiadni!)

2024-ben egy 6 GB VRAM-mal bíró RTX 3050 kiadása is a tervek között lehet. Nem, nem 4050, 3050. Ki érti az Nvidiát…?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu