A videójátékok „túl olcsók”??? A GTA 6 kiadója szerint ár-érték arányban verhetetlenek

Míg a játékosok panaszkodnak a magas árak miatt, a Take-Two Interactive vezérigazgatója szerint a videójátékok valójában rendkívül gazdaságosak. Strauss Zelnick szerint a játékok ára az értékükhöz képest meglepően alacsony, ellentétben a streaming szolgáltatások áremeléseivel. A játékiparban az árak ritkán emelkednek, és a Take-Two a játékidő értékét szem előtt tartva határozza meg az árakat.

 

Sok játékos panaszkodik a videójátékok magas árai miatt, különösen Magyarországon, ahol az alapjátékok ára gyakran eléri a 30 ezer forintot. Ezzel szemben a Take-Two Interactive, a GTA 6 kiadója, úgy véli, hogy a játékok valójában nagyon kedvező áron kaphatók. A cég vezérigazgatója, Strauss Zelnick egy befektetői konferencián elmondta, hogy a videójátékok nagy értéket nyújtanak viszonylag alacsony áron.

Zelnick úgy véli, hogy a streaming szolgáltatások áremelése nem alkalmazható általánosan a játékiparra, mivel a két iparág eltérő kereskedelmi logikát követ. A Take-Two a játékok árát a felhasználók által eltöltött játékidő, valamint a játék általános értékének figyelembevételével állapítja meg. Zelnick szerint ez alapján a játékok „nagyon, nagyon alacsony áron” kerülnek piacra.

A vezérigazgató kiemelte, hogy stratégiájuk mindig is az volt, hogy több értéket nyújtsanak, mint amennyit a fogyasztóktól elkérnek. A játékiparban az árak ritkán emelkednek, például a 70 dolláros árcédulák 2022-es megjelenése előtt évekig nem volt emelés.

Zelnick megjegyezte, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazása a játékfejlesztés minden szempontból előnyös lehet, azonban nem valószínű, hogy ez csökkenteni fogja a játékok árait.

Nem csak Zelnick gondolja így; a Capcom ügyvezető igazgatója is hasonlóan nyilatkozott a Tokyo Games Show alatt.

A Rockstar a héten jelentette be, hogy a következő Grand Theft Auto első előzetese decemberben kerül nyilvánosságra.

Forrás: Rock, Paper, Shotgun

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu