Valódi a John Wick 4 Dragon’s Breath lőszere?

MOZI HÍREK – A robbanékony Dragon’s Breath lőszer a John Wick: Chapter 4 sokat emlegetett eleme lett, de vajon tényleg létezik ez az extravagáns fegyver?

 

A John Wick: 4. fejezet újabb lehetőséget kínált a címszereplőnek, hogy pusztítást végezzen, ezúttal egy különösen félelmetes fegyverrel: a Dragon’s Breath shotgunnal. A Keanu Reeves által alakított bérgyilkos egy látványos lakáslövöldözésben robbanó fénycsóvákat lövell ki, és úgy intézi el támadóit, hogy nem csak lövöldözik rájuk, hanem fel is gyújtja őket. A hiperviolens franchise során John Wicknek sikerült fegyvereket készítenie még a körülötte lévő hétköznapi tárgyakból is. Ott van például a John Wick: 2. fejezetben a vérrel átitatott fa ceruza, vagy a John Wick: 3. fejezet – Parabellum című filmben a szerb kosárlabdázó Boban Marjanovics karakterének fogai közé szorított keménykötésű könyv.

Ha fegyverekről van szó, John Wick simán bánik a gyilkolással. Miután a John Wick: 4. fejezetben Párizs útjain pusztítást végez, egy elhagyatott lakásban szorul sarokba, ahol támadói golyózáport zúdítanak rá. Johnnak azonban sikeresen sikerül megmentenie a saját lőszerét azzal, hogy gyorsan felveszi minden egyes megölt ellenség fegyverét. Így jut hozzá egy bérgyilkos találóan Sárkánylehelet nevű sörétes puskájához. A jelenetet Chad Stahelski rendező egy voyeurisztikus felülnézeti szögből felügyeli, és John brutálisan leégeti ellenségeit ezzel az ikonikus fegyverrel, amely azonnal a 2023-as blockbuster beszédtémájává vált.

 


A John Wick 4 Dragon’s Breath lőszere a való életben is megtalálható

 

Az öklén kívül a Dragon’s Breath puska és annak robbanó töltényei egyértelműen John Wick legjobb fegyverei közé tartoznak. Bár a John Wick: Chapter 4 jelenetében használt sörétes puska hagyományos modell, a lőszer az, ami extravagánsan túlzónak tűnik. Érdekes, hogy ezek a robbanó töltények, amelyek tűzvillanást hagynak maguk után, amikor elszabadulnak, nagyon is valósak, és többnyire illegálisan használják őket a világ különböző részein. A Dragon’s Breath lőszereket ahelyett, hogy gyárban gyártanák, többnyire egyedi gyártásúak. Ezzel együtt Chad Stahelski stábja nem használt valódi lövedékeket a forgatáson (via Vulture), helyette néhány vizuális trükköt alkalmaztak.

 


A Dragon’s Breath lőszer számos amerikai államban tiltott, és a szállítást is korlátozzák, mivel tűzveszélyes

 

Figyelembe véve a Dragon’s Breath illegális jellegét, és azt, hogy a valódi Dragon’s Breath lőszer mennyire robbanékony lehetett volna a forgatás alatt, nyilvánvaló, hogy a kaszkadőrcsapat miért tartózkodott a hitelességhez való ragaszkodástól. Ennek ellenére a jelenet a lehető legrealisztikusabban sikerült, köszönhetően Dan Lausten, a John Wick: Chapter 4 operatőrének és a VFX-csapatnak. Ahogy arról a Vulture beszámolt, Lausten és segédoperatőrei egy lángpisztolyt használtak a lakáslövöldözésben, hogy színreferenciát készítsenek az utómunkálatokhoz. A VFX-csapat gyorsan ráugrott az extra fáklyákkal és szikrákkal, hogy a Dragon’s Breath lőszer méltó legyen a nevéhez.

Ami a szerencsétlen kaszkadőröket illeti, akiket a Dragon’s Breath lövedékei felgyújtanak, Chad Stahelski az IndieWire-nek adott interjújában megosztotta, hogyan történt ez. Elárulta, hogy a kaszkadőröket éghető üzemanyaggal borították be, a rájuk kilőtt lövedékek pedig propángolyók voltak. Így amikor minden egyes lövedék megérintette a kaszkadőr testét, az eltalálta a testén lévő lövedéket, és lángokba borult. Az a tény, hogy a Dragon’s Breath lőszer becsapódását gyakorlatilag a kaszkadőrcsapat végezte, lenyűgöző, és jól mutatja, hogy milyen hatalmas munka volt a John Wick: Chapter 4 élesen szerkesztett káoszának megalkotása.

Forrás: Screenrant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu