Focus Entertainment-hírek: egy új IP, egy új projekt és egy halasztás

Három rövidhír egy csokorban, de köztük egy halasztásról is be kell számolnunk.

 

A Focus Entertainment bejelentette, hogy a Dreamscapert fejlesztő Afterburner Studiosszal partneri kapcsolatot teremtett, hogy egy új IP-t hozzanak létre. Ennek tulajdoni joga meg lesz osztva a két fél között. Az Afterburnert 2018-ban hozta létre három játékipari veterán (Robert Taylor, Ian Cofino, illetve Paul Svoboda), akik aztán 2021-ben kiadták a Dreamscapert. Ez több mint 600 ezer játékost ért el, a Metacriticen 80-as átlagpontszáma van, és a Steamen a 2000 értékelésből 89%-uk pozitív.

A francia kiadó azt is bejelentette, hogy A Plague Tale: Innocence, továbbá a 3 millió játékosnál tartó, már több mint egy éve megjelent A Plague Tale: Requiem után „egy újabb izgalmas projekten” dolgozik az Asobo Studioval. Még nem tudni, hogy egy új IP-ről van-e szó, esetleg folytatják-e az IP-t, de mi az utóbbira tippelnénk, ugyanis a Flight Simulator kapcsán is ismert stúdióból ezt nézzük ki.

A párizsi központú Focus Entertainment végül egy halasztásról is hírt adott. A Saber Interactive dolgozik a Warhammer 40K: Space Marine II-n, amit eredetileg télen adtak volna ki, de most elhalasztották 2024 második felére PlayStation 5-ön, Xbox Series-en, illetve PC-n (ahol Steamen már több mint 1 millió wishlistezésnél tart). Az új megjelenési dátumot a The Game Awards során fogjuk megtudni. A Games Workshop licenszéből készülő játék tehát minimum fél éves halasztáson esett át (hiszen a legkorábban júliusban jelenhet így meg), és az indoklás a szokásos (elegendő idő lesz így a játék kipolírozására és a legjobb élmény biztosítására, és a franchise rajongóinak elvárásáait túl akarják teljesíteni).

Szóval a francia cégnek vannak tervei, és vannak izgalmas ötletek, de a Warhammer 40K-ból készülő játék elhalasztása meglepően nagy időtartamra szól. Lehet, hogy az Embracer Groupban az eddig ismertnél nagyobb a káosz (mert oda tartozik a Saber Interactive is…).

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu