A PlayStation 5 Pro is felbukkant a nagy Insomniac Games-szivárgásban

A Marvel’s Wolverine, a stúdió következő játéka kapcsán olyan információk is a nyilvánosság elé jutottak, amik a Sony eddig még be sem jelentett konzoljáról szólnak.

 

A Redditen bukkant fel egy dia a Marvel’s Wolverine prezentációjából, ami a Sony stúdióját ért ransomware támadás következményeképp szivárgott ki. Ezen technikai részleteket olvashatunk, illetve azt, hogy milyen dolgokat vizsgál az Insomniac Games, hogy végül felhasználják azokat a technológiákat a PlayStation 5-re készülő játékban. Filmszerű arcanimációk, jobb rombolhatóság, valós idejű sérülések és regeneráció, valós idejű globális megvilágítás, dinamikus időjárás és növényzet, torzítható felületek…

Ezek nem mondanak semmi meglepőt, de aztán megakadt a szemünk azon, hogy „mesterséges intelligenciát alkalmazó, gépi tanuláson alapuló felskálázás”, miközben a teljesítményre kihegyezett, sugárkövetést (ray tracing) alkalmazó játékmód 60 FPS-sel fut. Hol a trükk? Az alap PlayStation 5-ben nincs olyan dedikált hardver, ami MI-s felskálázást használ, így csak a PlayStation 5 Pro esetében számíthatunk ilyenre. Nem az AMD FSR-re utal a dia, ugyanis azt a technológiát nem a gépi tanulás hajtja meg (az Nvidia DLSS-t igen, de a konzolban AMD-s komponensek vannak).

Ez nem az első alkalom, hogy MI-alapú felskálázást hallunk a PlayStation 5 félgenerációs modelljéről, ugyanis egy másik szivárgás ez megemlítette direkt erre szánt hardverrel. Bár a szivárgás nem biztos, hogy teljesen pontos, a konzol processzorát (Zen 2-es CPU) látva hihetőnek tűnik, mert a többi chipre váltás a visszamenőleges támogatást nehezítheti meg, továbbá a gyártási költségek is alaposan megnövekedhetnek, és mivel a PlayStation 5 az eddigi három éves élete során nem hogy árat csökkentett, hanem árat NÖVELT, jobb lenne a Sony-nak is, ha olcsóbb megoldást választ a konzolhoz. (Így is félünk attól, hogy mennyit kérnek majd a PlayStation 5 Pro-ért!)

A PlayStation 5 Pro hivatalosan még nincs bejelentve, így ebből adódóan ez még csak pletyka, és így kell kezelni az imént elhangzottakat!

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu