„A Sundance kib*szottul f*sza,” mondta Kristen Stewart a megnyitó gálán; amikor „Szeress” című film sztárja megkapja a Visionary Awardot [VIDEO]

MOZI HÍREK – „Köszönöm, hogy tüzet gyújtottatok a s*ggem alatt” – tette még hozzá Kristen Stewart a Sundance ma esti nyitó gáláján.

 

„A Sundance kib*szottul f*sza,” („Sundance is the f*cking sh*t!” így szól angolul ez az erős szlenget használó mondat, ahol a „the” határozott névelő számít iszonyatosan sokat, különben egy „csöppet” mást jelentene ez a mondat…) – tette hozzá a színpadra lépve, hogy átvegye a Visionary Awardot 3 filmes sztárjától, Jesse Eisenbergtől. A kitüntetést az indie filmek kompromisszummentes művészeként végzett munkájáért kapta, aki szintén régóta kötődik a Park City-i fesztiválhoz.

Stewart kettős feladatot lát el itt a fesztiválon: főszerepet játszik Sam és Andy Zuchero szerzeményében, a Love Me-ben, valamint az A24 Rose Glass rendezte Love Lies Bleeding című zsánerfilmjében.

Eisenberg arról beszélt, hogy lenyűgözte az az érzelem, amit a lány egy rövid vezetési jelenetbe vitt, amelyben neki egy sora volt, és ő volt az egész arc Greg Mottola Adventureland című filmjének forgatásán. Eisenberg és Stewart szerepeltek Woody Allen Cafe Society című filmjében és az American Ultra című akciófilmben is. Vagy ahogy Eisenberg nevezte: „két hangosfilm és egy akciófilm”.

„Annyira elkötelezett, hogy az ember biztos akar lenni benne, hogy végül minden rendben lesz” – mondta Eisenberg.

A mikrofonhoz Stewart azt mondta: „Húsz évvel ezelőtt. Alig tudtam angolul, amikor megszólítottak. Megkaptam az első pár ugg csizmámat. Ez egy „igenekkel teli hely volt egy „nemekkel” teli világban” – méltatta a Sundance-t.

A Sundance ehtosát még jobban magasztalva Stewart hozzátette: „Klisés dolog arról beszélni, hogy milyen nehéz filmet készíteni, de itt mindenki érzi ezt. A világon nem mindenki érzi ezt”

Arról beszélve, hogy a nagy művészet hogyan érkezik ide a fesztiválra, Stewart így kiáltott fel: „Azért, mert valaki őrült erőltette! Ennek meg kell történnie! És én nem fogadok el nemleges választ!”

Egy hazafias, indie kiáltvány, amely nagy tapsot váltott ki a teremben lévő jótevők és ipari vendégek részéről.

A ma este díjazottak között van Pat Mitchell is, aki a Vanguard Award for Philanthropy díjat kapta, amelyet Mary Robinson, Írország első női elnöke és az ENSZ korábbi emberi jogi főbiztosa adott át.

Az Oscar-díjas Jodie Foster a jelenlévő Maite Alberdi (Az örök emlékezet) dokumentumfilmesnek adta át az Acura által odaítélt Vanguard-díjat – Nonfiction. Alberdit a történetmesélés művészetét és a kreatív függetlenséget hangsúlyozó munkájáért tüntették ki a nem-fikciós filmekben.

Christine Vachon, a Múltbeli életek producere szintén az Acura által odaítélt Vanguard-díjjal tüntette ki Celine Song írót és rendezőt (Múltbeli életek) – fikciós filmek kategóriában.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu