Apple Vision Pro: az akkumulátor állapotától függően gyengülhet a teljesítmény!

TECH HÍREK – Ezt angol throttlingnak nevezik, és szoktunk látni PC-kben is ilyesmit (igaz, ott az alkatrészek hőmérsékletéből adódóan is történhet teljesítménycsökkenés).

 

Az Egyesült Államokban a tegnapi nap óta kapható az Apple Vision Pro, amit felhasználási módtól függően 2,5-3 órán át használhatunk, mielőtt lemerülne az akkumulátor. Egy folyton aktív akkumulátorkezelési rendszerrel is bír az AR-headset, azaz eltérő szituációkban módosítja a készülék teljesítményét. Az Apple támogatási dokumentumai között felbukkant az az információ, hogy a VisionOS-ben olyan rendszert tervezett, ami felismeri, mi hat a Vision Pro teljesítményére, és erre reakcióképp csökkenti azt. Alacsonyabb frame rate, csökkentett Wi-Fi sebesség, hosszabb töltési idő, sötétülő képernyő, alacsonyabb hangerő – ilyesmire kell gondolni. Mindezeket a folyamatokat elemzi az alacsony akkumulátorral működő, régi vagy elöregedett akkumulátorral rendelkező, vagy maximális teljesítménnyel futó headset. A mechanizmust szoftveres és hardveres integrációval tervezte meg a cupertinói techcég.

„Az Apple Vision Pro beépített szoftver- és hardverrendszerekkel rendelkezik. Segítenek csökkenteni a teljesítményre gyakorolt hatásokat, amelyek bizonyos körülmények között (például alacsony töltöttségi állapotú akkumulátor, magas csúcsteljesítmény vagy kémiailag elöregedett akkumulátor esetén) jelentkezhetnek. A rendszer automatikus, folyamatosan bekapcsolt, és a lehető legjobb teljesítmény érdekében dolgozik. Az energiaigényeket dinamikusan figyeli, és a teljesítményt úgy kezeli, hogy valós időben megfeleljen ezeknek az igényeknek. A rendszer lehetővé teszi, hogy az Apple Vision Pro a lehető legnagyobb mértékben kiegyensúlyozza és csökkentse a teljesítményre gyakorolt hatásokat. A felhasználó észreveheti (vagy nem) a készülékre gyakorolt hatásokat, amelyek lehetnek ideiglenesek. A készülék akkumulátorának állapotától és az Apple Vision Pro által kezelt feladatoktól függően néhány példa ezekre a hatásokra: hosszabb alkalmazásindítási idő, alacsonyabb képkockasebesség, csökkent vezeték nélküli adatátvitel, képernyő elsötétítése vagy alacsonyabb hangszóró-hangerő,” írta az Apple.

2017-ben azzal vádolták az Apple-t, hogy csendben csökkenti az iPhone teljesítményét, mert az akkori készülék megjelensekor nem említette meg az erre vonatkozó változásokat. Ezt nem akarta elkövetni megint a cég, így az Apple Vision Pro már kapásból ilyen tájékoztatással jelent meg.

Forrás: WCCFTech, Apple

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu