MI-t kap a Google Maps; átkeresztelik a Bardot! [VIDEO]

TECH HÍREK – Vajon mi értelme volt a Google ChatGPT-riválisát átnevezni…?

 

A Google nem tud egy nevet használni sok szolgáltatás esetén, és a mesterséges intelligenciát lassan mindenhol igyekszik alkalmazni. Most a Google Maps kapja meg a tartalomalkotó (generatív) MI-t, ami segít a felhasználóknak érdekes helyeket felkutatni függetlenül attól, hogy milyen keresést használnak az appban. A Google a blogján azt írja, hogy a nagy nyelvi modelljére (LLM) támaszkodva több mint 250 millió hely információját elemzi, beleértve a közösség visszajelzéseit, és a megfelelő használat során a funkció segíteni fog a felhasználóknak megtalálni azokat a helyszíneket, amik nekik érdekesek lehetnek. Például ha valamit egy esős napon csinálnánk, javasolhat beltéri programokat (mozik, stand-up comedy esték, ilyesmi).

A generatív mesterséges intelligencia jóvoltából további kérdéseket lehet feltenni, ami az előző keresésünket is figyelembe veszi, és bár papíron még szokatlannak hangozhat, hasznossá válhat idővel. A találatok kategóriákra lesznek felbontva, és még képgarlériákat és értékeléseket is kapnak a felhasználók. El is lehet a helyet menteni, majd meg is lehet azt a barátainkkal osztani. Az egész jelenleg csak egy kísérlet, és az Egyesült Államokban korai hozzáférésben a héten indul el korlátozott helyi felhasználóbázissal.

A Google Bard pedig új nevet kapott: ezentúl Gemini néven fut, így a korábban a hírekben már felbukkant Assistant with Bard sem ezt a nevet kapja. Az új névre olyan bizonyíték is van: egy weboldalon már nyíltan kimondja a Google, hogy „a Bard mostantól Gemini”, és nem csak mobilon, hanem PC-n is elérhető. A Bard Advanced is így Gemini Advanced néven futhat a későbbiekben. Az új nevet kiszivárogtató Dynal Roussel sok Google szolgáltatás halálát és átnevezését látta már, és egy idő után már nem látta logikusnak az egészet. Hiába sikeres szerinte a cég, valami még mindig hiányzik, és nem gondolja úgy, hogy a rebrandinget meg kellett volna ejtenie, mert a brandidentitásra káros.

Forrás: WCCFTech, WCCFTech, Google Blog, Dylan Roussel

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu