Mennyire erős a Halo-sorozat Master Chief-je a Spartan páncélja nélkül?

MOZI HÍREK – John-117 „Master Chief” altiszt hihetetlenül erős a Halo-sorozat vezető Spartan-katonájaként, még a jellegzetes Mjolnir-páncélja nélkül is. Figyelem! Ez a bejegyzés SPOILEREKET tartalmaz a Halo 2. évad 3. epizódjához.

 

 

Habár a páncélja igen lenyűgöző, John-117 „Master Chief” még anélkül is igen félelmetes, ahogy azt a Halo 2. évada is bizonyítja. A Halo 2. évadában John-117 magának az UNSC-nek a soraiban is ellenállásba ütközik. Kétségbeesetten próbál cselekedni, hogy felfedje az igazságot a Szövetség közelgő inváziójáról a Reach emberi kolónia világán. Ennek érdekében voltak olyan pillanatok, amikor John-117-nek álcáznia kellett magát, lemondva a jellegzetes Mjolnir-páncéljáról.

Ugyan az eredeti Halo regényektől és játékoktól eltérő, saját „ezüst idővonalon” játszódik, a Paramount Halo még mindig sok alapvető narratív elemet tartalmaz, és ez magában foglalja John-117 eredetét és szerepét a Catherine Halsey doktornő által vezetett SPARTAN-II programban.

Az UNSC Spartanjai, mint például John-117, arra lettek tervezve és tenyésztve, hogy a csillagok gyarmatosításában és az emberiséget kiirtani akaró idegen Szövetség ellen folytatott harcban a legütőképesebb katonák legyenek. Még páncél nélkül is elképesztően erősek.

 

Master Chief egy igazi szuperkatona a különböző fejlesztéseknek köszönhetően

 

A Mjolnir páncélján kívül, a tartós külső vázzal és pajzsokkal John-117 sokkal erősebb, mint egy átlagos ember. Ahogyan minden Spartan is az, a szigorú augmentációs eljárásoknak köszönhetően (amelyeket nem mindenki él túl). A gyermekkorban, a serdülőkor kezdete előtt felvett Spartan-újoncok kulcsfontosságú augmentációk gyűjteményét kapják mind a testükön, mind az agyukon.

Ezek közé tartozik a kerámia-karbid kötése a csontjaikhoz, ami szinte elpusztíthatatlanná teszi őket, valamint az izom- és szövetsűrűséget masszívan növelő injekciók.

A Spartanok katalitikus pajzsmirigy implantátumokat is kapnak, hogy az átlagos emberi képességeket meghaladó növekedést érjenek el. (A teljesen felnőtt Spartanok akár 2-2,5 méter magasak is lehetnek.) A reflexeik is jobbak a normálisnál. Így a Halo sorozat John-117-je és társai is ugyanilyen augmentációkat kaptak. Mivel a játékok és a regények megerősítik, hogy a spártaiak a testsúlyuk háromszorosát képesek felemelni, az augmentációk megmagyarázzák, hogy Master Chief hogyan volt képes két felnőtt férfit eszméletlenre verni. llletve, hogyan tudott egyet a Halo 2. évadának 3. epizódjában egy egyszerű hátracsapással elrepíteni.

 

A Mjolnir páncél élő fegyverré teszi Johnt

 

Mivel az augmentációiknak köszönhetően már szuperkatonákká váltak, a Spartanok jellegzetes Mjolnir-páncéljának hozzáadása valóban élő fegyverré tette őket az ember-Covenant háború során. Lehetővé téve számukra, hogy szemtől szemben harcoljanak az idegen szövetségesek elitjeivel, brutálisaival, sakáljaival és gruntjaival.

A páncélját viselve és annak John-117-et még erősebbé tevő képességével Master Chief és spártai társai abszolút erőművek, az UNSC legnagyobb erősségei.

Az, hogy Master Chief a Paramount Halo sorozatának jelentős részében nem viselte sisakját és páncélját, minden bizonnyal megosztotta a rajongókat. Ez azonban lehetővé tett néhány egyedi pillanatot John lenyűgöző erejének bemutatására. A Mjolnir-páncél, bár hasznos és nagyon klassz ránézni, semmit sem ér az azt használó harcos nélkül.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu