Devil May Cry: remake készülhetne az első részből?! Megszólalt az alkotó! [VIDEO]

A legendás Kamiya Hideki a Devil May Cry és két másik IP esetleges remake-jéről beszélt!

 

Kamiya Hideki jelenleg nem dolgozhat a játékiparban, ugyanis jelenleg felmentési idejét tölti. Azaz: kb. egy évig a PlatinumGamestől való távozása után nem vállalhat munkát ebben az iparágban. Addig is a YouTube-on láthatjuk a japán fejlesztőt, aki a Devil May Cry, a Viewtiful és a Bayonetta esetében is az első rész rendezői pozícióját töltötte be, így róla el lehet mondani, hogy ő indította útnak mind a három IP-t.

A lent beágyazott videóban Kamiya a kommentekre reagál. Az egyikük azt írta, hogy az első Devil May Cry-ból lehetne-e valamilyen remake. Erre Kamiya azt válaszolta, hogy bár elérhető a Devil May Cry HD Collection, amelyben az első részt is megtalálhatjuk, ő remake-elné a játékot. Hasonlóan járna el a Viewtiful Joe-val és a Bayonettával is, és minden esetben modernebb grafikát alkalmazna, illetve a játéktervezés is sokkal kifinomultabb lenne. (Főleg a Devil May Cry és a Bayonetta esett át hatalmas fejlődésen a kezdetek óta!)

A Devil May Cry egyedi játéknak tekinthető. Nem kizárólag azért, mert ez a franchise első része, hanem azért is, mert egy szokatlan kombináció is. A Resident Evil stílusát ötvözi a karakterközpontú akciódús játékmenettel, ami a játékmechanika tekintetében már tényleg avíttasnak mondható. A Resident Evil hatása nem véletlen: a játék eredetileg a Resident Evil 4 egyik koncepciójaként kezdte, de mivel Kamiya eléggé eltért tőle, Mikami Shinji, a Resident Evil alkotója szabad utat hagyott kollégájának egy új IP létrehozásában.

A Devil May Cry remake-jére nem látunk sok esélyt, ugyanis az IP-t már a második rész óta átvette a nemsokára a Dragon’s Dogma 2-vel jelentkező Itsuno Hideaki, és a nehéz kezdetek után eléggé stílusos és kifinomult lett a franchise játékmenete. A Bayonetta maradt a Nintendónál és a PlatinumGamesnél, a Viewtiful Joe-t pedig a Capcom hanyagolja…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu