Négy Xbox-exkluzív válik multiplatformmá! [VIDEO]

A Microsoft hivatalosan közölte, hogy melyik négy játéka fog felbukkanni a rivális konzolokon.

 

Menjünk megjelenési időrendben. Először az Obsidian Entertainment narratívaközpontú kalandjátéka, a Pentiment érkezik. Az eredetileg Xbox Series-re, Xbox One-ra, illetve PC-re (Steam, Microsoft Store) 2022. november 15-én megjelent játék február 22-étől, tehát a mai naptól elérhető PlayStation 5-re, PlayStation 4-re, illetve Nintendo Switchre. A Limited Run Games közölte, hogy lesz belőle fizikai megjelenés is PlayStation 5-re, Xboxra és Switchre. Az előrendelési periódus március 24-éig tart.

A második megjelenés 2023 egyik sleeper hit (nem mainstream, de mégis sikeres) játéka, a Tango Gameworks Hi-Fi Rush-a lesz. 2023. január 25-én, teljesen váratlanul jelent meg Xbox Series-re és PC-re (Steam, Epic Games Store, Microsoft Store), most viszont PlayStation 5-re tart. A ritmusalapú akciójátékot március 19-étől játszhatjuk a Sony kurrens-gen konzolján. A mai naptól már elő lehet rendelni a PlayStation Store-on. Érdekes, miért nincsen belőle Nintendo Switch port? A vizualitása alapján ott is bátran működésre lehetne bírni…

A harmadik játék ismét az Obsidian Entertainmenttől származik. A 2020. július 28-án Xbox One-on és PC-n (Steam, Microsoft Store) korai hozzáférésben elrajtolt Grounded 2022. szeptember 27-én jelent meg (ekkor már Xbox Series-re is), és a többjátékos túlélő játék PlayStation 5-re, PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re tart. A három platformon április 16-ától válik elérhetővé.

A negyedik játék a listán a legkorábban megjelent cím, ugyanis a Rare nyílt világú kalózkodós kalandjátéka, a Sea of Thieves 2018. március 20-án jelent meg Xbox One-ra és PC-re (Microsoft Store; a Steamen 2020. június 3-án jött ki, és november 10-én az Xbox Series nyitócímeinek egyike volt). A PlayStation 5-re is át fog ruccanni, és ott április 30-ától lesz játszható.

A Hi-Fi Rush kellemes meglepetés lesz a The Evil Within fejlesztőitől, de azért ezek mégsem olyan hatalmas címek mint mondjuk a Starfield. Egyszer a Microsoft talán ezt is átviszi PlayStation 5-re.

Forrás: Gematsu, Gematsu, Gematsu, Gematsu, Microsoft

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu