Tartalmi licencmegállapodást kötött a Google és a Reddit!

TECH HÍREK – 60 millió dollár értékben állapodott meg egymással a Reddit és az Alphabet leányvállalata.

 

A Reddit (legalábbis külföldön) egy olyan site lett, ahol néhányan megtalálják a kérdéseikre a válaszokat, míg mások a Google felé néznek ugyanígy. A két platform között a válaszok nem mindig szoktak azonosak lenni. Ezért nem is véletlen, hogy a Google-n láthatuk egy Reddit gombot, hogy azon a site-on keressen releváns találatokat a keresőmotor. Emiatt nem olyan oltári nagy meglepetés az, hogy végül a közös munka mellett határozták el magukat, ugyanis tartalomlicenszelési megállapodás kerekedett ki a Google és a Reddit között, amelynek értéke 60 millió dollár, azaz több mint 2,2 milliárd forint.

Úgy tűnik, hogy a megállapodás a keresés mellett a mesterséges intelligenciát is segíteni fogja. A Google a Redditen levő tartalmakat fogja használni, hogy a saját mesterséges intelligencia-modelljeit edzseni tudja, és még arról is szó volt a két cég között, hogy a Google számára lehetőség adódik a tartalmak új módokon történő ábrázolására, de erről még csak találgatni tudunk. A „gugli” ennyit írt: „Tudjuk, hogy az emberek hasznosnak találják ezeket az információkat, ezért olyan módszereket dolgozunk ki, amelyekkel még könnyebben elérhetők a Google-termékek között. Ez a partnerség megkönnyíti a Reddit-információk tartalmi megjelenítését, ami hasznosabbá teszi termékeinket a felhasználóink számára, és megkönnyíti a Reddit-közösségekben és -beszélgetésekben való részvételt.”

Ha a két fél közötti megállapodás sikeres lesz, akkor a mesterséges intelligencia és a keresési találatok esetében is javulást fogunk érzékelni. Mivel mind a két fél a jobb élményre törekszik, felhasználói szempontból nehezen tudnánk bárminemű negatívumot felhozni. Kicsit azért ijesztőnek hat, hogy a Google a Reddites tartalmakon fogja oktatni az MI-jét, de talán lesznek valamilyen ellenintézkedések.

Még kell egy kis idő, mire változásokat fogunk tapasztalni a két site-on. Mivel sem a Reddit, sem a Google nem szokott kertelni, valószínűleg rövid időn belül látni fogjuk a módosításokat.

Forrás: WCCFTech, Google, Reddit

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu