Virtua Fighter: rollback netkód és cross-play támogatás a rebootban?

A verekedős játékok több, megszokottnak nevezhető technológiáját alkalmazhatja a SEGA régi, de manapság elhanyagolt IP-je.

 

A Twitteren a SEGA/Atlus bennfentesnek mondható Midori több tweeten keresztül számolt be az új Virtua Fighterről. Szerinte az új Virtua Fighter az online-ra és az eSportra koncentrál. Online és offline módokkal rendelkezik, beleértve a testreszabási módokat is. Vannak új karakterek modern művészeti stílussal és karakterművésszel. A játék koncepciója 2021-től mostanáig sokszor változott. A streamelés és a nézői megvalósítás fontos része ennek a címnek és a Super Game koncepciónak egyaránt. Ez a franchise rebootja, amelyet a Virtua Fighter jelenlegi munkatársai fejlesztenek, és minden főbb platformra megjelenik cross-play és rollback [netcode] funkcióval (utóbbi azt jelenti, hogy ha eltérés van a két játékos között, egymáshoz (vissza)igazítja azokat, ezért is a visszagörgetős név). A játékot úgy fejlesztik, hogy a Street Fighter és a Tekken modern versenytársa legyen, a jelenlegi Street Fighter és más verekedős játékokhoz hasonló eSport koncepciókkal és mechanikával. A koncepciója emiatt sokat fejlődött.

Van egy teljesen új fő történet és melléktörténetek vadonatúj karakterekkel. A modern verekedős játékokhoz hasonló rangsorolt meccsek evolúciója sem maradt ki, mert ez egy olyan cím, amely az online játék során a játékosokkal és játékstílusukkal való skálázásra összpontosít. A projektben Odashima Daishi is részt vesz, a Ryu Ga Gotoku Studio pedig a fejlesztésben segédkezett. A fő koncepció a Battle Universe nevet viseli. Ez egy nyitott tér, ahol a harcokat lehet nézni. A fejlesztése 2021-ben kezdődött, de a cím korai ötletei közel tíz évvel ezelőttre nyúlnak vissza. Ez egy reboot, amelynek célja, hogy a Virtua Fighter világszerte népszerű sorozat legyen, de egyben ez lesz a Virtua Fighter 6 is, hiszen ez a Virtua Fighter 5 folytatása. A fejlesztőcsapat gondosan tovább fejlesztett és új harci technikákat vezetett be, amelyeket más játékok ihlettek.

A baj csak annyi, hogy mindez még nem hivatalos. Nem tudjuk, hogy az új Virtua Fighter mikor fog megjelenni, ugyanis a SEGA ezzel kapcsolatban még semmit sem árult el.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu