Meglepetés: konzolokon a S.T.A.L.K.E.R. eredeti trilógiája! [VIDEO]

Bár a japán kereskedelmi listázások miatt egy nappal korábban már kiszivárgott mindez, a GSC Game World három játéka most már hivatalosan be lett jelentve konzolokra. Sőt, már meg is jelent rájuk!

 

Szóval elrajtolt PlayStation 4-re és Xbox One-ra a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy. Ebben a pakkban három játékot találunk. A S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, a S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, illetve a S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat tehát konzolos portot kapott. Ezeket különállóan is meg lehet vásárolni, egyenként húsz dollárért (nyolcezer forintért). A GSC Game World munkásságát a Mataboo segítségével hozták el a Sony és a Microsoft konzoljaira (és a visszamenőleges támogatás segítségével PlayStation 5-re és Xbox Series-re is elérhetővé vált a Zóna-kaland).

A három játékot optimalizálták a konzolokra, így új kezelőfelületet és kezelési sémát kaptak, a vizualitásba belenyúltak (mindhárom játék a PlayStation 4 és az Xbox One megjelenése előtt rajtolt el PC-n), a lövöldözési rendszert is adaptálták, és mindemellé achievementeket/trófeákat is adtak. Később modtámogatás is lesz a mod.io segítségével, így módunk lesz arra, hogy PC-ken létrehozzuk a modokat, majd azokat installáljuk konzolokra is. Mi a helyzet a PlayStation 5-tel és az Xbox Series-szel? Készülőfélben van egy kurrens-gen patch is, ami grafikailag, illetve teljesítményre vonatkozólag javítani fog a 2020-ban megjelent masinákon, de más újításokat is ígérnek a PlayStation 5/Xbox Series verziók számára (még nem tudni, hogy mit).

A szivárgás ellenére is nagy meglepetés, hogy a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy segítségével több ember is megismerheti a Zóna korábbi történeteit. Hosszú volt az oda vezető út, ugyanis a franchise első része, a S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl éveken át el lett halasztva, mielőtt 2007 elején végül a PC-sek megkapták. (Aztán a grafikai benchmark szerepét az év végére átvette a Crysis…)

Remélhetőleg a trilógia nagy sikert fog aratni a konzolos felhasználók között is. Főleg a modtámogatás nagy pozitívum, ugyanis konzolokon ritkaság.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu