Thorgal: képregényekből videojátékba egy lengyel stúdiótól [VIDEO]

Akció-kaland műfajú játékon dolgozik a Varsóban található Mighty Koi.

 

Ha már egy kisebb stúdió is kurrens-gen játékon dolgozik, akkor lassan a nagyobb kiadóknak is el kellene gondolkodni azon, hogy a PlayStation 4-et és az Xbox One-t maga mögött hagyják, ugyanis a Thorgal is csak PlayStation 5-re és Xbox Series-re készül a PC mellett. A varsói stúdiónak megjelent játéka még nincsen; a másik bejelentett projektjük a The Night Wanderer, amiről a mai hírekben még szó lesz.

A Thorgal egy kalandos akciójáték RPG elemekkel, amely a Grzegorz Rosinski és Jean Van Hamme által készített népszerű képregények világában játszódik. A rajongók által dédelgetett klasszikus, jól ismert mesén alapuló fantasy történet modern és magával ragadó adaptációt kíván nyújtani. A sorozat főszereplőjét, Thorgal Aegirssont (egy titokzatos származású viking harcost) irányíthatjuk. Neki szembe kell néznie a rá és családjára leselkedő ellenségekkel, az északi mitológiából ismert emberekkel és istenekkel.

A játékmenet során számos ismerős RPG -sfeladatot kell teljesítenie, de veszélyes szörnyekkel, banditákkal és hatalmas ismeretlen erőkkel is meg kell küzdenie. Útja során Thorgal találkozik a képregényekből korábban ismert karakterekkel, és hatalmas, aprólékosan kidolgozott helyszíneket látogat meg. A Thorgal célja a Mighty Koi szerint az, hogy felkeltse a sorozat meglévő rajongóinak érdeklődését, új fantasy rajongókat vonzzon, és megismertesse ezt a klasszikus képregényt az RPG-rajongókkal.

A Thorgal egy francia-belga képregény, ami 1977-ben vette kezdetét, és ezért meglepő, hogy a Microids NEM áll a projekt mögött, ugyanis ez a kiadó előszeretettel karol fel _minden_ frankofón IP-t. 2002-ben már készült egy játék az IP-ből: ez volt a Thorgal: Curse of Atlantis, egy point-and-click kalandjáték, amit a Cryo Interactive fejlesztett. 2002-ben, angolul pedig 2003-ban jelent meg. Annak nem volt nagy sikere.

A Thorgal PlayStation 5-re, Xbox Series-re, illetve PC-re készül. Megjelenési dátuma nem ismert, és a lengyel stúdió a weboldalán csak annyit írt, hogy „When it’s ready”, tehát „amikor kész lesz”…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu