Gearbox: új kezekben a cég, és rögtön leépítésekkel kezd az új tulaj!

Sőt, nem csak a Gearbox körül hallani a leépítésekről, hanem egy másik stúdió kapcsán is elbocsátások történtek, és sajnos idén még rengetegszer fogjuk hallani, hogy X számú embert küldtek el Y stúdióból.

 

Órákkal azután, hogy a Gearbox bejelentette, hogy az Embracer Grouptól a Take-Two alá vándorol 460 millió dollárért, rögtön azt lehetett hallani, hogy leépítések történtek a stúdión belül. A céget főleg a Borderlands IP kapcsán ismerhetjük mostanában, de az alapítása óta eltelt 25 év alatt négy divíziója lett, ugyanis nem csak a játékfejlesztés és publikálás, hanem a TV-s és filmes gyártás is a Randy Pitchford vezette Gearbox feladatai közé tartozik.

A Gearbox stábja viszont az új tulajdonos alatt rögtön arról beszélt a közösségi médiában, hogy váratlanul többüket is elbocsátották. Nem tudni pontosan, hogy hány embert küldtek el, de a korábbi PR-menedzserük, Jennifer Locke arról beszélt, hogy vele együtt számtalan dolgozónak kötöttek útilaput a talpára, így sok munkást rúghattak ki. Nem ez az első eset, hogy egy felvásárlás után jön a leépítés, ugyanis miután az Activision Blizzard King a Microsofté lett, eltelt pár hónap, majd a redmondi cégtől elküldtek több mint 2000 embert (és köztük a kiadótól is). A játékiparban ez is gyakori forgatókönyv: egy játék nem teljesít úgy, ahogy azt elvárják, majd rögtön elbocsátanak embereket a stúdióból…

A Certain Affinity 17 éves létezése során ELŐSZÖR folyamodott ahhoz, hogy elbocsásson dolgozókat! A Halo kisegítő stúdiója, ami a Call of Duty-n és a World of Tanksen is dolgozott, tehát eddig nem folyamodott leépítésekhez. Max Hoberman, a Certain Affinity vezérigazgatója a stúdió weboldalán beszélt arról, hogy csalódott, hogy 25 embert el kellett küldenie, ugyanis az új projektek finanszírozása lelassult, és a külsős befektetők sem nagyon akarnak játékokat vagy cégeket finanszírozni. Az elküldött emberek végkielégítést és az eddigi kedvezményeket (egészségügyi ellátás) megkapják még.

Pedig a Certain Affinity kapcsán olyan pletykát hallottunk, hogy egy új Halo játékon dolgozik a stúdió, amit aztán törölt a Microsoft.

Forrás: GameRant, Twitter, Certain Affinity

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu