LittleBigPlanet 3: megint „alkotott” a Sony, több mint tízmillió pálya vált elérhetetlenné!

A Sony hivatalosan is megerősítette, hogy a játék szerverei meghatározatlan ideig le lettek kapcsolva, ami nem azt jelenti tehát, hogy így is fognak maradni, így talán eljutnak ahhoz, hogy ismét működjenek, mert itt főleg a játékosok kreativitásában rejlik az élettartam… de talán hiába reménykedünk.

 

A Sony a weboldalán közölte, hogy az előrelátható jövőben a januárban kezdeményezett ideiglenes szerverlekapcsolás életben marad. Ezzel a döntéssel az új játékosokat elvágják a több mint tízmillió pályától, ugyanis ennyi UGC (user-generated content = felhasználó által létrehozott tartalom) van a LittleBigPlanet 3-hoz. Az indok? Folytatólagos technikai problémák.

A helyileg tárolt UGC játszható, mert ezekhez nem kell szerverkapcsolat. Tehát ha letöltöttünk néhány pályát, és azt nem töröltük le, akkor azokhoz hozzá lehet férni a működőképtelen szerverek mellett is. A Sony felhívta a figyelmet az offline funkciókra is, így szerencsénkre nem egy olyan játékról van szó, ami a szerverek nélkül teljesen játszhatatlan lett (ilyen volt a Ubisofttól a The Crew, és hamarosan ilyen lesz a 2015-ös Need For Speed is az Electronic Artstól…).

A LittleBigPlanet első három részének szervereit PlayStation 3-on már 2021-ben lekapcsolta a Sony, és most a PlayStation 4-es verzió is ebbe a problémába futott. Pedig ez nem egy annyira régi játék, hiszen a LittleBigPlanet 2014-ben jelent meg PlayStation 4-re és PlayStation 3-ra. 2017 februárjában a Sony azt mondta, hogy több mint tízmillió pálya jött létre a játékban, de azóta ki tudja, hogy mennyit hoztak létre a felhasználók, így a végleges adatról csak találgatni lehet.

Úgyhogy ha nincsen letöltve egyetlen UGC sem a konzolunkra, a LittleBigPlanet 3-nak csak a sztoriját lehet átélni, ami hét és fél, esetleg nyolc óra alatt be is fejeződik. Ez nem olyan sok, de elvileg ez csak egy kiindulási pont volt a felhasználóknak, hogy ők maguk teremtsenek maradandót. Azok annyira lettek maradandóak, hogy most elvesztek.

Forrás: IGN, Sony

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu