Silent Hill 2 Remake: megváltoztatták a főszereplő kinézetét?

A Konami és a Bloober Team kissé furcsa hozzáálllással bír, hiszen annyira már nem lehet messze a Silent Hill második részének remake-je, és mégis a fejlesztés finomhangolási, bugfixálási fázisában döntöttek úgy, hogy James Sunderland arcfelvarrást kap…?

 

Tizenkét éve játszhattunk utoljára egy ÚJ Silent Hill játékkal, ami nem valami random pachinko gép volt (a Konami a 2010-es évek derekán ezt erőltette…). 2012-ben jelent meg a Silent Hill: Downpour, amit a Vatra Games fejlesztett. A megjelenés után négy hónappal a tulaj, a Kuju Entertainment bontotta a szerződést a cseh stúdióval, ami szeptemberre csődöt is jelentett. Már ez is rossz ómen volt a Konami franchise-ának.

Emiatt is nagy figyelem követi a Silent Hill 2 Remake-et, amit hosszú pletykálás után jelentett be a Konami, ami nem házon belül készíti a játékot, hanem kiszervezte a fejlesztést a Bloober Teamnek (a lengyelek pedig inkább kritizálják a japánok marketingjét, mert nekik ebbe nincs beleszólásuk). A fejlesztők mintha átdolgozták volna a főszereplő, James Sunderland arcát, ha hihetünk a SteamDB-n megejtett adatbázis-frissítésnek. Tény, hogy az ikon felbontása nem nagy, de ezen is látni lehet, hogy főhősünk arca módosult a trailerben látottakhoz képest.

A Redditen a közönség pozitívan fogadta az arcfelvarrást, mert James új kinézete sokkal inkább hasonlít arra, amit az eredeti Silent Hill 2-ben láthattunk több mint 22 éve a PlayStation 2-n. A remake megjelenése nincs már olyan messze, ugyanis az amerikai korhatár-besorolásért felelős bizottság, az ESRB is kiértékelte a Silent Hill 2 Remake-et, ami tehát pár hónapra lehet csak a megjelenéstől. A Marvel’s Spider-Man 2 júniusban kapott ESRB-értékelést, majd októberben bukkant fel a PlayStation 5-ön…

Comparison between the new SH2R game’s icon and the shot from the first trailer.
byu/Comrade141 insilenthill

A pletykák szerint a Sony egy PlayStation Showcase közvetítéssel készül májusra. Itt bejelentheti a cég, hogy a Silent Hill 2 Remake mikor fog megjelenni PlayStation 5-re. A PC port megjelenése attól függ, hogy a Sony fizetett-e az exkluzivitásért.

Forrás: GameRant, SteamDB

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu