Már műtétekre is sikeresen használják az Apple Vision Pro-t [VIDEO]

TECH HÍREK – Egy brazil doktor egy műtét során alkalmazta az Apple AR-headsetét, és úgy vélekedik, hogy az iparban hatalmas változtatásokat hozhat el az Apple Vision Pro, ami lassan Európában is kapható lesz.

 

A legutóbbi WWDC-n leleplezett headset február elején jutott el az Egyesült Államokba, és lassan kezd kibontakozódni, hogy mennyire hasznos lehet a készülék a való világban. Most azt hallani, hogy egy ortopéd sebész alkalmazta az Apple Vision Pro-t, hogy sikeresen meg tudja műteni páciensének vállát. Bruno Gobbato tehát bebizonyította, hogy a cupertinói vállalat készülékét egészségügyi felhasználási módjait sem szabad elhanyagolni.

„A váll artroszkópiás műtétje során az ízület belsejében lévő kamerát használnak, és a sebészek közvetlenül egy képernyőre nézve végzik a műtétet. Ezzel az eszközzel egy filmvászon méretű, nagy felbontású képet láthattam, valamint valós időben láthattam a páciens vizsgálatát és a 3D-s modelleket,” számolt be Gobbato kommentjéről a MacMagazine. Egy rotátorköpeny-szakadást kellett megműteni. A szakadást a vállban lévő ínszövet túlzott kopása és szakadása okozta.

A YouTube-ra feltett videóban Gobbato megmutatja, hogy miképp láthatta a műtét során a jegyzeteket, a röntgeneket vagy az élő kamerákat az AR-headset segítségével. Ő jártas a témában, hiszen korábban a Microsoft termékét, a HoloLenset használta, így tudja, mennyire körülményes a műtőteremben egy headsetet viselni, de mivel most sikeres műtétet hajtott végre, az Apple Vision Pro sok felszerelés helyét vette át.

 

 

Emiatt nem csoda, ha az orvosok új szintnek tekintik az Apple headsete által kínált lehetőségeket, így nem csak a mindennapi feladatok, vagy a médiafogyasztás során lehet sikeresen bevetni az Apple Vision Pro-t, amiből később minden bizonnyal készülni fog egy olcsóbb kiszerelés is, ugyanis az Egyesült Államokban az alapmodellért is 3500 dollárt kér el a cég, és ha júniusban bejelentik az európai változatot (a nyelvek integrálása miatt erre minden adott), itt is minimum 3500 eurót fog elkérni érte az Apple.

Forrás: WCCFTech, MacMagazine

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu