A Baldur’s Gate 3 fejlesztői elárulták, miért változtattak a megjelenés dátumán!

A Larian Studios vezérigazgatója szerint a Bethesda „egy bizonyos játéka” miatt még a Baldur’s Gate 3 megjelenését is előbbre kellett hozniuk…

 

 

Mindannyian emlékszünk még, hogy tavaly nyáron a Starfield és a Baldur’s Gate 3 megjelenése körüli várakozás tartotta lázban a közönséget. Ám a Larian Studios fantasy RPG-je augusztus elejére hozta előre a megjelenési dátumot. Míg a Bethesda űr-RPG-je szeptember elején debütált. Mindegyiknek megvolt a maga fontossága és jelentősége. Azonban kiderült, hogy a belga stúdió nagyon tiszteli a Bethesdát, és nem akartak a Todd Howard által rendezett címmel együtt hasonló időpontban megjelenni.

Erről Swen Vincke, a Larian Studios vezérigazgatója nyilatkozott a GamesIndustrynek adott interjúban, ahol arról beszél, hogy mennyire tisztelik a Bethesdát, és miért döntöttek úgy, hogy előrébb hozzák a megjelenési dátumot

„Nagyon tisztelem a Bethesdát. Ha a tengeren vagy, és egy nagyobb hajó jön, az a szabály, hogy félreállsz az útból; ők voltak a nagyobb hajó. Mi a Bethesda kedvéért álltunk félre az útból, de azt akartuk, hogy a világ figyeljen ránk” – magyarázza.

„Rengeteg narratív permutációnk volt, így meg akartuk mutatni, hogy a játék nagyon is az identitásról szól, és arról, hogy ez az identitás hogyan tükröződik a játékban. Emellett egy sokkal filmszerűbb játék voltunk. A játékban való elmélyülés hasonló volt a törekvéseinkhez. Azt hiszem, egyértelműen ez az első három szempont volt a legfontosabb, amire fókuszálni akartunk” – vallja Vincke (via Wccftech).

 

A Baldur’s Gate 3 alkotói két játékon dolgoznak

 

Néhány napja beszámoltunk róla, hogy nagy tervek állnak a Baldur’s Gate 3 fejlesztői előtt. Kiderült, hogy a Larian két játékon dolgozik, illetve, hogy a „saját IP-nket” fejlesztik. Ez nem meglepő, hiszen úgy döntöttek, hogy lemondanak a Dungeons & Dragons licencéről. Mindez azt jelenti, hogy nem lesz BG3 kiegészítő és Baldur’s Gate 4 sem. Legalábbis olyan, amit a belga csapat fejleszt. A Hasbro néhány napja elismerte, hogy már több kiadóval is tárgyalnak a BG3 utáni folytatásról.

Forrás: GamesIndustry.biz, Wccftech

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu