Mit készül PlayStation 5-re hozni a Climax Studios?

Egy programozó önéletrajza szerint a Sony számára készül valami, de vajon mi készülhet a Climax Studiosnál, és mennyire lehet meglepő az eredmény számunkra?

 

A Redditen bukkant fel Tim Leonard önéletrajza. Leonard a LinkedInen azt írta, hogy egy nagyon ismert IP-t fognak elhozni a PlayStation 5-re. Érdemes megnézni, hogy mivel foglalkozott mostanában a Climax, ugyanis ez az egy mondat még nem tudja leszűkíteni, hogy mire utalhatott Leonard, amikor ezt írta.

A legutóbbi játék, amin a Climax dolgozott, egy olyan cím, amit sokan ismerhetünk, ugyanis a Returnalról van szó. A Housemarque-nak (amit aztán a Sony Interactive Entertainment fel is vásárolt) ugyanis besegített a Climax a fejlesztésben. És ezt megelőzőleg? Nos, korábban is a Housemarque partnere volt a Climax, ugyanis nem a Returnal volt az első cím, amin kollaboráltak. Lehet, hogy egy régebbi Housemarque játékot fognak áthozni a Sony jelenleg kapható konzoljára?

A Resogun esetében a Climax hozta létre a PlayStation 3 és a PlayStation Vita portot. A Dead Nation PlayStation Vita portját ezt a csapat készítette, illetve PlayStation 4-re is ők hozták át Dead Nation: Apocalypse alcímmel. Szóval három esetben portoltak, egyszer közvetlenül besegítettek. Úgyhogy nem kizárt, hogy a Housemarque valamelyik régebbi címjét hozzák át PlayStation 5-re. Lehet, hogy a Matterfallról van szó (PlayStation 4-es megjelenés: 2017 augusztusa), vagy az Alienationről van szó (PlayStation 4-exkluzív ez is; 2016 áprilisában jelent meg, és ez egy lövöldözős akció-RPG). Vagy ha továbbra is a shoot’em up stílus felé kellene keresgélnünk, akkor a Nex Machina juthat az eszünkbe (PlayStation 4-re és PC-re 2017 júniusában jött ki). Itt már abszolút csak találgatni tudunk.

Hivatalos bejelentésre rövid időn belül ne számítsunk, de annyi bizonyos, hogy valamin dolgozik Leonard és a Climax. A stúdió akár egy olyan IP-t is elhozhat a PlayStation 5-re, ami NEM köthető a Housemarque-hoz. Akkor pedig lehetetlen találgatni is.

Forrás: Reddit, LinkedIn

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu