Nem hivatalos Nintendo Switch portot kapott a Grand Theft Auto V! [VIDEO]

A modderek működésre bírták a Grand Theft Auto V-öt a nagy N hybrid platformján, így egy nemhivatalos port jött létre a Nintendo Switchre, ami érthetetlen módon kimaradt a játék célplatformjai közül…

 

2013-ban PlayStation 3-ra és Xbox 360-ra, 2014-ben PlayStation 4-re és Xbox One-ra, 2015-ben PC-re, 2022-ben pedig PlayStation 5-re és Xbox Series-re is megjelent a Grand Theft Auto V. A listából kimaradt a Nintendo Switch, és nem azért, mert elfelejtettük, hanem mert a Rockstar és a Take-Two egyszerűen NEM portolta át a játékot erre a platfomra, holott a játék (és annak online szegmense, a Grand Theft Auto Online) iránt hatalmas a kereslet, és emiatt sokmillió eladástól bukhattak el.

Bár a Nintendo leginkább családbarátnak ábrázolja magát és termékeit, volt már arra példa, hogy felnőtteknek szóló játékok jelentek meg náluk. egutóbb a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition jött ki 2021-ben a Switchre. Ezek után talán lehetett reménykedni, hogy a Rockstar a Grand Theft Auto V-öt is átviszi a hordozhatóként is alkamazható platformra, de a decemberi Rockstar-szivárgás megerősítette, hogy ilyesmit a cég egyáltalán nem tervezett. Emiatt a rajongók kezdték megvalósítani a portot, aminek most már eredménye is van.

A Superstar South Studios, egy modder csoport kezdte e a portolást, és a tweetjükben látható, hogy miképp fut a Switchen, ami mérföldkőnek tekinthető. Eddig ugyanis mielőtt elindulhatott volna a Grand Theft Auto V, az kiakadt. Most pedig, hogy a bankrablós prológus már játszható, innen érdekes lesz látni, hogy miképp válik játszhatóvá a nyílt világú szegmens, ami sokkal jobban megterheli a hardvert. A felvétel bár szaggat, a modderek elárulták, hogy csak így ilyen, ugyanis a konzolos teljesítmény ennél jobb.

A grafika kicsit romlott, és néhol a textúrák minőségén látható ez. A kompromisszumra viszont szükség volt a Switch hardverének teljesítménye miatt. A Grand Theft Auto V forráskódja decemberben kiszivárgott, és emiatt jöhet létre a port. Majd jön a Take-Two, és fenyegetőzve törölteti azt…

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu