Marvel’s Wolverine – Minden, amit Rozsomák készülő akció-kalandjáról eddig tudunk

ELŐZETES – A Marvel’s Wolverine-nek még nincs megjelenési dátuma, sőt, még megjelenési ablaka sem, de már most is rengeteg izgalmas részlet kering a készülő akció-kalandjátékról. A teaser trailer már 2021-ben felkeltette a rajongók figyelmét a sötét és érett hangulatával. Az Insomniac Games ígérete szerint egy egyedülálló, érzelmekkel teli történetre számíthatunk.

 

Az Insomniac Games fejlesztőit ismertjük a Marvel’s Spider-Manről, valamint folytatásairól, a Marvel’s Spider-Man: Miles Moralesről és a Marvel’s Spider-Man 2-ről. Ezek a játékok mind lenyűgöző, izgalmas és hű adaptációi a Pókember-univerzumnak, és megmutatták, hogy a stúdiónak van tapasztalata a képregények nagyszerű adaptációinak kidolgozásában. Ez azt sugallja, hogy a Wolverine jó kezekben van, és a megjelenés után csatlakozhat a legjobb egyjátékos és legjobb történetű játékok listájához.

A Marvel’s Spider-Manhez hasonlóan azt várjuk, hogy a Marvel’s Wolverine is akciódús, történetvezérelt játék lesz, rengeteg izgalmas harccal és lebilincselő átvezetőkkel. Azonban, ahogy Brian Horton kreatív igazgató fogalmazott, a Wolverine „érettebb hangvételt” fog kapni. Mivel James ‘Logan’ Howlett, a címadó Rozsomák, közismerten sötét kalandok és komor jellem miatt ismert, érthető, hogy az Insomniac ebbe az irányba tart. Olvass tovább a részletekért!

 

Walt Williams korábban már megmutatta, hogy tud ő komoly sztorit írni... és mivel hivatalos, hogy az Insomniac Games szolgálatában áll Farkas/Rozsomák (eredetileg így fordították Wolverine nevét...) játékában, egy aspektusban szinte már most befutónak lehet nevezni a PlayStation 5-exkluzív terméket.

 

Marvel’s Wolverine: megjelenési dátum

 

Eddig nincs megjelenési dátum vagy megjelenési ablak a Marvel’s Wolverine számára. Az azonban biztos, hogy a játék időben korlátozott PlayStation-exkluzív lesz, hasonlóan a Marvel’s Spider-Man játékokhoz. Bár megerősítették, hogy a Wolverine érkezik PS5-re, még nincs jele annak, hogy PS4-re is megjelenne – ez egyre valószínűtlenebb, ahogy az évek telnek.

Nem lehetetlen, hogy a játék végül PC-re is megjelenik; elvégre a Sony exkluzív játékai gyakran megérkeznek a platformra. A Marvel’s Spider-Man és a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales is elérhető PC-n, és valószínűleg a Marvel’s Spider-Man 2 is követi majd valamikor idén. Ez azt sugallja, hogy a Wolverine is megjelenhet PC-n, de valószínűleg csak jóval a PS5-ös debütálás után.

 

 

Marvel’s Wolverine: az első bejelentés

 

A Marvel’s Wolverine-t a Sony PlayStation Showcase eseményén jelentették be 2021 szeptemberében, egy rövid teaser trailerrel, amely először mutatta be az Insomniac Logan verzióját.

A teaser trailer egy romos kocsmát mutat, ahol sebesült férfiak fekszenek a földön. A kamera egy cowboy kalapot és kockás inget viselő férfi hátsó nézetére vált, aki éppen iszik. Az ökle és a környezete vérrel borított. A háttérben látjuk, hogy az egyik sérült férfi felkel és kést ránt elő. Észlelve a támadót, a bárnál ülő férfi – hősünk – ökölbe szorítja a kezét, felfedve az ikonikus fémkarmokat.

A trailer ugyan nem mutat be semmit a harcról vagy Loganről magáról, de meghatározza a Marvel’s Wolverine hangulatát. Első pillantásra úgy tűnik, hogy egy véresebb, érettebb alternatíva lesz az Insomniac Games Pókember sorozatához képest. Az előzetes trailert alább megtekintheted:

Eddig a bejelentő trailer az egyetlen előzetes, amelyhez hozzáférhetünk. Addig is ajánljuk, hogy figyeld a PlayStation hivatalos YouTube csatornáját a jövőbeni frissítésekért.

 

 

Marvel’s Wolverine története és helyszíne

 

Bár még nincsenek konkrét részleteink arról, mire számíthatunk a Marvel’s Wolverine kapcsán, a bejelentő trailer számos húsvéti tojást kínál, amelyek érdekes utalásokat nyújtanak.

Először is, a trailer helyszíne nagy utalást tesz arra, hogy mikor és hol játszódik a Marvel’s Wolverine. Logan a Princess Barban iszik, amely Madripoorban található (amelyet felismerhetsz a Marvel TV sorozat, a The Falcon and the Winter Soldier-ből), amit a bár felirata és a Madripoor turistaplakát is jelez.

A Marvel Comics Presents 1. kötet 1. számában (1988) Wolverine ellátogat a Princess Barba, miközben egy Roche nevű bűnözőt üldöz. Miután felmosta a padlót Roche végrehajtóival – akik védelmi pénzt követelnek a bár tulajdonosától, O’Donnell-től – Wolverine a bár törzsvendége lesz, „Patch” néven, és egy időre még társtulajdonosa is lesz. A bár lényegében Logan második otthona volt egy időszakban, amikor az X-Men inaktív volt. Az Insomniac Games arra utal, hogy ebben az időszakban játszódik a Marvel’s Wolverine? Vajon Logan a bűnöző alvilággal száll szembe? Mindkettő valószínűnek tűnik.

Egy másik lehetséges húsvéti tojás a Radio Lowtown 104.8 plakát. Lowtown egy kerület Madripoorban, így Madripoor, mint helyszín, elég valószínűnek tűnik. Az is lehetséges, hogy a 104.8 szám a Marvel Earth-1048-ra utal, arra az univerzumra, amelyben a Marvel’s Spider-Man játszódik. Ez arra utal, hogy az Insomniac Spider-Man játékai és Wolverine ugyanabban az univerzumban játszódnak, ami azt jelenti, hogy a jövőben potenciális átfedéseket láthatunk. Ez óriási lehetőség lenne, lehetővé téve az Insomniacnak, hogy létrehozzon egy alternatívát a Marvel Cinematic Universe-re, amely nem szenved a végtelen folytatások és a történet túlterhelése miatt.

A rádióállomás nem az egyetlen szám, amely konkrét képregényre utal. A bár rendszáma „HLK 181”, ami úgy tűnik, hogy az Incredible Hulk #181-re utal – amelyben Wolverine megjelenik. Ez azt jelenti, hogy Hulkot is láthatjuk a Marvel’s Wolverine-ben? Ismét reméljük, hogy igen.

A Spider-Man: Miles Morales kreatív vezetői rendezik

A Marvel’s Wolverine kreatív igazgatója, Brian Horton szerint James ‘Logan’ Howlett önálló kalandja a PS5-ön egy teljes értékű játék lesz „érett hangvétellel”. Horton ezt egy rajongónak válaszolva erősítette meg a Twitteren, aki azt kérdezte, hogy a Wolverine a PS5-ön „nagy vagy egy kisebb ‘Miles Morales’ méretű játék” lesz-e.

Egy PlayStation Blog bejegyzésben az Insomniac Games felfedte, hogy a Marvel’s Wolverine-t Brian Horton (kreatív igazgató) és Cameron Christian (játék igazgató) irányítja, akik a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales kreatív erőfeszítéseit vezették.

Az Insomniac Games elmondta, hogy bár tisztelni kívánja azt a „DNS-t”, amely népszerűvé teszi Wolverine-t, a stúdió friss csavart fog adni Logannak.

„Spider-Man játékaink szellemében célunk nem csak az, hogy tiszteletben tartsuk azt, ami a karaktert népszerűvé teszi, hanem azt is, hogy lehetőségeket keressünk arra, hogy frissnek érezzük, és valóban tükrözze az Insomniac szellemét” – írta az Insomniac Games egy PlayStation blog bejegyzésben. A fejlesztő szerint, bár még korai fejlesztési szakaszban van, a Marvel’s Wolverine „érzelmes narratívával és csúcstechnológiás játékmenettel” büszkélkedhet.

 

Marvel’s Wolverine – Amit látni szeretnénk

 

Míg a Marvel’s Spider-Man, Miles Morales és a Marvel’s Spider-Man 2 kritikailag elismert játékok mind viszonylag családbarát alkotások. Ez nem kritika – elvégre maga Pókember híresen egy „barátságos szomszéd srác”, aki fiatalos csínytevéseiről és vicces beszólásairól ismert. A könnyedebb hangvétel illik a karakterhez. Wolverine azonban nem ilyen vidám. Háttértörténete és jelleme sokkal sötétebb. Wolverine történetei tele vannak szorongással, árulással és gyakran véres erőszakkal.

Reméljük, hogy az Insomniac ezt az oldalát is felfedezi Logannak a Wolverine játékban, érettebb élményt nyújtva, mint amit a Pókember nyújtott. Nem kérünk öncélú erőszakot, de úgy gondoljuk, hogy más hangvétel szükséges. Ha mélyebbre akarsz ásni Wolverine háttértörténetében (attól függően, mikor játszódik a játék), nem kerülheted el Logan sötétebb pillanatait. Emellett hősünk aligha tudná felvágni ellenségeit ikonikus karmaival anélkül, hogy legalább egy kis vért ne ontana. Sötétség nélkül csak a történet felszínét kapargatnád – szójáték szándékos.

Nem akarjuk, hogy ellopják a reflektorfényt, de jó lenne látni néhány más Marvel hős megjelenését az Insomniac interpretációjában Wolverine oldalhősöként. A részletek valóban attól függnek, milyen történetet akar elmesélni az Insomniac, de reméljük, hogy néhány X-Men karakter is felbukkan, mint például Jean Grey, Professzor X vagy akár Rogue.

Ami pedig a rosszfiúkat illeti, jelenleg nem tudjuk, ki lesz a fő ellenfél a Marvel’s Wolverine-ben, de számos hírhedt gonosz közül lehet választani – és elképzelhető, hogy néhány kisebb szerepben jelenik meg. Reméljük, hogy Logan összecsap Sabertooth-szal, Lady Deathstrike-kal vagy akár Silver Samuraijal. Vagy talán látni fogjuk, ahogy küzd, hogy lebuktassa a Weapon X programot, amely fájdalmas kísérleteknek vetette alá, és híres adamantium csontvázát adta neki.

 

 

A Pókember univerzumában játszódik

 

Az Insomniac nagyszerű munkát végzett önálló termékek létrehozásában, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy találkozzunk mindenféle hőssel és gonosszal a Marvel képregényekből. Azonban most, hogy a stúdió eltávolodik Pókembertől, lehetősége van egy közös folytonosság kialakítására, amely számos olyan előnyt kínálhat, amelyeket a Marvel Cinematic Universe nyújt, de a történet túlterhelése nélkül. Ez egy csábító ötlet, és szeretnénk látni, hogy az Insomniac ügyes történetmesélői mit hoznának ki, ha úgy döntenének, hogy ezen az úton haladnak.

A Marvel’s Wolverine valóban a Pókember univerzumában játszódik. A Marvel’s Spider-Man 2 kreatív igazgatója, Bryan Intihar ezt megerősítette egy Kinda Funny Games interjú során. Amikor megkérdezték, hogy a két sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik-e, így válaszolt: „Mind 1048-asok.” Ez utalás a Föld 1048-ra, arra az univerzumra, amelyben a Marvel Pókember játékok játszódnak. Reméljük, hogy egy Pókember cameót is láthatunk a készülő Wolverine játékban!

 

 

Jön a Marvel’s Wolverine Xboxra?

 

A Marvel’s Wolverine nem tervezett megjelenésre Xboxra. Jelenleg csak PS5-re van listázva, de mint más Sony projektek esetében, előfordulhat, hogy később PC-re is megjelenik. Hacsak a Sony első fél stratégia drasztikusan nem változik az elkövetkező években, soha nem fogjuk látni a Marvel’s Wolverine-t Xbox platformokon.

-Herpai Gergely „BadSector”-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)