Death Stranding 2 – Minden, amit eddig tudunk Hideo Kojima új sci-fi kalandjáról

ELŐZETES – Death Stranding 2: On the Beach 2025-ben érkezik PS5-re, és olyan vad lesz, mint amire számíthattunk. A játék trailere tele van lenyűgöző látványelemekkel és izgalmas jelenetekkel. Sam Porter Bridges visszatér, hogy egy új, poszt-apokaliptikus világot járjon be. Az új játék ígéretesnek tűnik, tele új mechanikákkal és karakterekkel, amik még mélyebb játékélményt nyújtanak majd.

 

 

Az első Death Stranding 2019-ben jelent meg, és Hideo Kojima egyedi látásmódjának köszönhetően gyorsan nagy sikert aratott. A játék egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol a főhős, Sam Porter Bridges feladata, hogy újra összekösse az amerikai társadalmat. A játékban a „szállítás” és az „összekapcsolás” kulcsfontosságú elemek voltak, amelyek egyedülálló élményt nyújtottak. A játék számos díjat nyert, és a Director’s Cut verzió további tartalmakkal bővítette a játékélményt, tovább növelve a rajongói tábort.

 

Egy megbízható iparági bennfentes kiszivárogtatta a Kojima Productions Death Stranding 2-jének állítólag hivatalos és igencsak furcsa címét... Hideo Kojima

 

Visszatérés a vad világba

 

A Death Stranding 2: On the Beach című játék 2025-ben jelenik meg PS5-re, és a kreatív igazgató, Hideo Kojima végre megerősítette a régóta várt folytatás címét. Sam Porter Bridges visszatér, hogy összekösse az új lakosságot, miközben másvilági ellenségekkel, kiszámíthatatlan körülményekkel és kihívásokkal teli környezettel kell megküzdenie.

A Death Stranding 2: On the Beach sokkal ambiciózusabbnak tűnik, mint elődje, és izgatottan várjuk, hogy ez a folytatás képes-e megragadni az eredeti Death Stranding energiáját és felülmúlni azt, amit még mindig az egyik legjobb PS4 játékként tartanak számon. Ez nem az egyetlen új játék, amelyet Hideo Kojima fejleszt, hiszen az Xbox számára készül az OD (Overdose), amely az egyik legjobb közelgő horrorjátéknak ígérkezik, valamint a Physint, egy titokzatos PS5 exkluzív akció-kémjátékot.

Akárhogy is, a Death Stranding 2 az egyik legjobban várt közelgő PS5 játékunk, és alig várjuk, hogy többet láthassunk belőle. Ha szeretnéd magad képben tartani, olvass tovább, hogy mindent megtudhass a Death Stranding 2: On the Beach-ről.

A Death Stranding 2 megjelenési dátumát még nem jelentették be, bár a Kojima Productions megerősítette, hogy 2025-ben fog megjelenni. A fejlesztő azt is megerősítette, hogy az új PS5 exkluzív teljes hivatalos címe Death Stranding 2: On the Beach – jövő évig kell várnunk, hogy megtudjuk, pontosan mit jelent ez.

 

A Kojima Productions ideiglenesen PS5-exkluzívnak szánt folytatása, a Death Stranding 2 végre gameplay teasert kapott, míg Hideo Kojima leleplezett egy másik projektet is, ami hasonlóan ígéretes...

 

Ezeken a platformokon várható a Death Stranding 2

 

A Death Stranding 2 PS5-re lett megerősítve, és a Kojima Productions még nem árulta el, hogy más platformokra is megjelenik-e. Az első Death Stranding 2019-ben jelent meg PS4 exkluzívként, majd később, 2020-ban a 505 Games segítségével PC-re is eljutott. A Death Stranding: Director’s Cut verziót később PS5-re és PC Game Pass-re is kiadták.

Ha találgatnunk kellene: nagy valószínűséggel a Death Stranding 2-t PS5 exkluzívként fejlesztik, tekintve, hogy a PlayStation Studios erősen részt vesz a produkcióban, de minden esély megvan arra, hogy végül PC-re is eljut – figyelembe véve, hogy a Sony továbbra is nagy befektetéseket eszközöl a PlayStation ökoszisztémán kívül.

 

A Kojima Productions a Game Awards-on leplezte le a Death Stranding 2-t, megerősítve néhány pletykát a legendás fejlesztő, Hideo Kojima körül.

 

Amikor először találkoztunk a Death Stranding 2-vel…

 

A Kojima Productions az első Death Stranding 2 trailert a The Game Awards 2022 rendezvényen mutatta be. A négy perces teaser trailer nem mutatott közvetlen játékmenetet, de érzékeltette, hogyan változtak a világ és a karakterek, mióta Sam Porter Bridges levette a bilincseit és megszakította a kapcsolatot a Bridges vállalattal. Természetesen rengeteg mindent fel lehet fedezni benne, és a Death Stranding 2 rendezője, Hideo Kojima azt ígéri, hogy „Sok mindent elrejtettem benne, úgyhogy szeretném, ha beszélnél róla és részleteket találnál benne.”

Az új trailer bemutatott néhány fontosabb változást, például Sam Porter Bridges megöregedett, Fragile meggyógyult és egy csecsemőt védelmez, amelyet később ismeretlen ellenségek veszélyeztetnek. A trailer tele van furcsa és misztikus elemekkel, mint például egy óriási hajó, amely kátrányból emelkedik ki, valamint egy új gonosztevő, aki egy ismerős vörös maszkot visel. A Kojima Productions megerősítette, hogy a játék a Decima motorral készül, amelyet a Guerrilla Games fejlesztett ki, és amelyet az eredeti Death Stranding és a Horizon Zero Dawn is használt.

Hideo Kojima a pandémia után újraírta a játék teljes történetét, és olyan új elemeket vezetett be, amelyek a COVID-19 világjárvány hatásait tükrözik.

 

 

Már várjuk az újabb elborult kalandot!

 

A Death Stranding 2 nagy várakozásokat kelt a rajongók körében, és izgatottan várjuk, hogy 2025-ben a kezünkbe vehessük. Az új trailerek és információk alapján a játék új szintre emeli a poszt-apokaliptikus világot és a játékmenetet. A Kojima Productions továbbra is nagy hangsúlyt fektet a történetmesélésre és a vizuális élményekre, így biztosak lehetünk benne, hogy a Death Stranding 2 is felejthetetlen kalandot nyújt majd.

-Herpai Gergely „BadSector”-

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu