A PlayStation 4 és a Watch Dogs uralja a júniusi amerikai top listákat

Megérkeztek az eladási top listák az amerikai játékiparból és a PlayStation 4 ismét megőrizte a koronáját, mint az ország bestseller játékkonzolja.

A PlayStation 4 most már hat hónapja tartja ezt a pozíciót egy huzamban. Emellett pedig a PlayStation brand volt a legelső az NPD szerint, hogyha összeadod a PlayStation 4 és és a PlayStation 3-at (az Xbox One-nal az Xbox 360-nal összehasonlítva.) A Microsoft is bejelentette a saját eladásait tegnap és hozzátette, hogy az Xbox One eladások hónapról hónapra a duplájára nőttek – különösen, amióta nem erőltetik a Kinectet. Ugyanakkor ez mégsem volt elég az Xbox One számára, hogy lehagyja a PlayStation 4-et a havi eladások terén.

ps4pro.eu_xbox-one-vs-playstation-4-ps4-540x3342

A next-gen játék eladások terén is lehagyták a PlayStation 4 játékok az Xbox One-t ebben a hónapban. Az multiplatform játékok terén rendre a PlayStation 4 eladások voltan jobbak. Némi érdekesség azért, hogy a PlayStation 3 és az Xbox 360 multiplatfrom címek esetében viszont az Xbox 360-osok mentek jobban.

Íme, az amerikai top 10 legjobban eladott játék az NPD szerint. A lista mögötti zárójelben lévő géptípusok sorrendje egyben az eladások sorrendje is.

PS4PRO_PlayStation4_News_PlayStation4_Reviews_Watch-Dogs1

1.) Watch Dogs (PS4, 360, XBO, PS3, PC)

2.) Mario Kart 8 (NWU)

3.) Minecraft (360, PS3)

4.) EA Sports UFC (PS4, XBO)

5.) FIFA 14 (PS4, 360, XBO, PS3, PSV)

6.) NBA 2K14 (360, PS3, PS4, XBO, PC)

7.) Wolfenstein: The New Order (PS4, XBO, 360, PS3, PC)

8.) Call of Duty: Ghosts (360, PS4, PS3, XBO, NWU, PC)

9.) Tomodachi Life (3DS)

10.) Grand Theft Auto V (360, PS3)

ps4pro.eu_4

A játékipar egyébként összességében is rendkívül jól teljesített, hiszen 24%-kkal több szoftver, hardware és kiegészítő eszközök keltek el. A hardver eladások 100%-kal nőttek, viszont a kiegészítő eszközök csak egyetlen százalékkal. A legutóbbi 10 hónapból kilencben jobbak voltak ez eladások az előző évhez képest. Érdekesség még, hogy a PS4 és az Xbox One eladásai 80%-kal jobbak, mint PS3 és az Xbox 360-én ebből az első éves időszakból, elmondható tehát, hogy az új konzolgeneráció rendkívül jól teljesít.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu