Az USA-ban a PSN, az Xbox Live, Bp.-en az Internet bénult meg karácsonykor

A Lizard Squad néven futó hacker csapat persze nem nézhette nyugodtan, hogy mások szórakozni szeretnének karácsonyeste és másnapján.

Ha valaki esetleg PlayStation 4 konzolt kapott karácsonyra és már aznap este ki szerette volna próbálni, annak alaposan elrontották az örömét, lévén sem a PlayStation Network, sem az Xbox Live szerverei nem voltak elérhetőek.

ps4pro.eu_Lizard_Squad_2
Mind a Microsoft, mind a Sony azt írta, hogy tudnak a problémáról és igyekeznek mihamarabb orvosolni azt, de nagyon sokáig nem tudtak játszani azok, akik a szórakozás online formáját választották volna. A problémát természetesen nem véletlen meghibásodás, hanem egy előre bejelentett támadás okozta.

A Lizard Squad – akik már korábban is megkeserítették az online játékosok életét – most ismét lecsaptak. A hackereknek úgy látszik sikerült rendesen megbénítania a szolgáltatást, mert a szerverek sok helyen még péntek reggel sem voltak elérhetőek.

ps4pro.eu_Lizard_Squad_3
Miközben világszerte a Lizard Squad bénította meg a két szolgáltatást, Budapest több kerületében a T-Home elképesztő bénázása révén nem jutottak internethez a felhasználóik, méghozzá egész csütörtök délután – vagy öt órán keresztül. (Köztük mi sem, ezért nem voltak tegnap hírek.) Úgy látszik, Magyarországon hackerekre sincs szükség ahhoz, hogy szüneteljen az internet-szolgáltatás, a T-Home ezt megoldja „önerőből”, „okosba”.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu