Botrány: a francia kormány a használt játékok ellen!

A használt játékoknak igenis van piaca: ha esetleg nem szeretnénk újan megvenni egy játékot (a felhasznált kódok meg nem érdekelnének), vagy esetleg korábbi generációkra megjelent játékokat gyűjtünk (ez a szerkesztőségünkben is megfigyelhető), akkor örülhetünk, hogy nem Franciaországban élünk, ugyanis a francia kormány egy érthetetlen lépéssel állt elő.

ps4pro.eu-Fleur-Pellerin-1
A használt játékokat ugyanis illegálisnak tekintenék, ha valaki el szeretné adni azt, így ezt büntetnék a későbbiekben. Így ezzel arra kényszerítenék a vásárlókat, hogy újan vegyék meg a játékokat, amelyek akár 60-70 euróba is kerülhetnek, amikor használtan akár feleannyiért is be lehetne szerezni ugyanazon terméket. Ezt azzal indokolják, hogy a használt játékok értékesítése károsítja a fejlesztőket és a kiadókat, mivel így kevesebb új játékot értékesítenek.

Ezt az egészet még a kulturális miniszter, Fleur Pellerin is támogatja, aki szerint a használt játékok értékesítése egyenlő a kalózkodással! Egészen pontosan a személyre szabott DRM-et támogatja, így aki megveszi a játékot, csak és kizárólag az ő birtokában lenne használható, ha pedig eladná valaki másnak, akkor a második tulajdonos használhatatlan lemezt kapna.
Ezzel csak két problémánk van. Egyrészt: akinek nincs annyi pénze, hogy újan meg tudjon venni egy játékot, most várjon több hónapot az árcsökkentésre, ha használtan nem veheti meg? Továbbá: mi a helyzet akkor, ha olyan játékról van szó, amit újan NEM LEHET megvenni? Átgondolták ezt a franciák? Ez ugyanis kicsit beteges lépés szerintünk.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu