Röhej: A Konami eltiltotta Hideo Kojimát a The Game Awardstól!

Az idei The Game Awardson díjat nyert a Kojima Productions játéka, a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain is. Igen ám, de Hideo Kojima nem volt jelen a rendezvényen – helyette Kiefer Sutherland vette át a díjat. Mi történt, miért nem volt jelen a japán zseni a TGA-n?

A válasz bár kicsit hajmeresztő, de mégis, ennek ellenére eléggé röhejes lesz – a műsorvezető, Geoff Keighley szerint Kojima ott szeretett volna lenni, de a Konami egyik ügyvédje arról informálta őt, hogy nem lehet ott! Nem elírás: a Konami szó szerint eltiltotta volt alkalmazottját attól, hogy személyesen átvehessen egy elismerést. Ilyet ritkán, sőt, talán még sosem hallottunk a videojátékok szakmájában…

Erről minden bizonnyal a még érvényben levő „szabadság” tehet, így a szerződésben foglaltak miatt nem mutatkozhat más cégeknél annak lejártáig. Attól mi még kimondjuk: ez abszolút szánalmas, hogy így ássa el magát a Konami lassan, de biztosan. Csak így tovább, Konami!

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu