Megszűnt a Lionhead! Mi történhetett?

A 20. születésnapi torta mellé sajnos egy lakat is járni fog a brit Lionhead Game Studiosnak, ugyanis a Peter Molyneux, Steve Jackson, Mark Webley és Tim Rance által alapított csapatnak lőttek. Ezzel bizony egy készülőfélben levő játéknak is búcsút inthetünk. Mi a fene történt?

A Microsoft egy váratlan lépéssel kapásból két stúdiót zár be – a Lionhead mellett a dán Press Play Studiosnak is kampec van. Tőlük a Max and the Curse of Brotherhood és a Kalimba ismert, a Project Knoxville fejlesztése pedig leállásra kerül.

Az 1996-ban megalakult cég úgy jött létre, hogy a Bullfrogból eljöttek – a Bullfrognál Molyneux utolsó, nevesebb művének a Dungeon Keepert tarthatjuk, ennek folytatása pedig a Bullfrognak volt az utolsó nagy dobása. Mit hoztak össze viszont a lionheadesek?

A Lionhead csapata viszont nem kevés komoly elismerést szerző játékot rakott össze az utóbbi két évtizedben! Black & White (I-II-Creature Isle), Fable (I-The Lost Chapters-II-III-Heroes-The Journey-Anniversary), The Movies. Bizony, Molyneux úr (aki sokkal többet ígért játékaival kapcsolatban, mint ami funkciók végül bekerültek azokba) nem egy tehetségtelen stábot szedett össze az évek során – igaz, ő a Fable: The Journey után eltávozott. A Fable Legends is, amely zárt béta állapotban van jelenleg, április tizenharmadikáig fog működni, azután a szerverek lelövésre kerülnek.

Az Egyesült Királyságban egy kicsit demokratikusabb megközelítéssel kerülnek bezárásra cégek – ha egy adott alkalmazottszám fölötti cégről beszélünk, akkor a tulajdonosnak kötelessége megtárgyalni a cég bezárását, illetve a munkavállalókat előre értesíteni kell az utcára kerülésükről.

Csak találgatni tudnánk, hogy a Microsoft Game Studios egyik legnagyobb csapatát miért teszi az utcára a redmondi gárda, de egy valami biztos: ez nem lesz jó hatással a Microsoftra.

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu