Sean Bean mindig, mindenhol meghal – még a DOOM-ban is… [VIDEO]

A múlt héten két nagyobb játék toppant be: az Uncharted 4 mellett a DOOM is végre kilépett az id Software karmai közül, hogy végre folytatódjon a kilencvenes évek egyik meghatározó FPS-ének sorozata.

Naná, hogy az id is eldugott pár easter egget a játékában – emlékezhetünk akár arra is, hogy John Romero elbújt a Doom 2-ben. Az új felvonásban más titkok vannak. Például a bázison történt halálok számát is megláthatjuk egy helyszínen, a listában pedig egy bizonyos Sean Bean is elbújt. Sean Bean arról híresült el, hogy látványosan, már-már túlzásokba esve hal meg legtöbb szereplése során (még játékokban is!) – nem csoda, hogy az id Software elbújtatta ezt a kis utalást a színészek Kennyjére a South Parkból…

De a Terminator 2-re is elbújtattak egy kiváló utalást: ha a hősünk a lávába pottyan, értelemszerűen rövid időn belül megfekszik, de miközben meghal, mozgáskultúrája utalást tesz James Cameron filmjére. Na erre mindenféleképpen nem számítottunk!

A DOOM sok nevesebb ember figyelmét is felkeltette. Cliffy B, azaz Cliff Bleszinszki a Gears of War designereként bátran kijelentheti, hogy a shooterekben jártas. Véleményezte is az új id játékot, mégpedig így: „A fegyverek idáig jóknak tűnnek, örülök, hogy látok sátános cuccokat, remek, hogy a Mars felszínén vagyok. Tetszik a rejtély, hogy ki is vagyok az új DOOM-ban és a System Shock 2-féle „szellemes” narrativa is bejön. A fejlesztési tokenek és a fegyverek testreszabása elvárás volt. Viszont az egyetlen kis kritikám az idáig fantasztikus DOOM-mal kapcsolatban ugyanaz, ami a régi franchiseomra is vonatkozik: álljunk már le a kivégzésekre való összpontosítással. :)”

Na, azért nem minden lehet fenékig tejfel…

ps4pro-eu-Sean-Bean-DOOM

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu