Hackerek miatt robbantak le a Pokémon Go szerverei

A hétvégén az OurMine hackercsoport túlterheléses támadással (DDoS) támadta le az európai, ausztrál és új-zélandi Pokémo Go szervereket, mert fel akarták hívni a figyelmet a biztonságra és addig nem állnak le, amíg a játék készítői nem keresik fel őket.

„Senki nem fog tudni játszani a játékkal addig, amíg a Pokémon Go nem veszi fel velünk a kapcsolatot a weboldalunkon, hogy megtaníthassuk őket arra, hogyan kellene védekezniük!” – olvasható a weboldalukon , de néhány órával a támadásuk előtt be is jelentették tervüket, igazolván azt, hogy a támadás mögött az ő csoportjuk áll.

De nem rossz szándékkal tették ezt, ugyanis a biztonság hiányát ilyen módon igazolják – „áldozataik között” megtalálható a Facebook-alapító Mark Zuckerberg, a Twitter elnöke, Jack Dorsey, illetve a Google-főnök Sundar Pichai Twitter fiókja is. Ezekkel a feltörésekkel a saját biztonsági szolgáltatásaikat is reklámozhatják, áraik 8500 és 1,4 millió forint között mozognak.

Az érdekesség az, hogy a PoodleCorp, akik korábban a League of Legends éa a Battle.net megtámadása mögött voltak, azt állítják, hogy szintén megtámadták a szervereket, és augusztus elsején megismétlik ezt.

Ez jár a nagy sikerrel – ideje lenne biztonságosabbá tenni a szervereket és a szolgáltatást…

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu