Drágább lesz a PlayStation Plus!

Mélyebbre kell majd a zsebébe nyúlnia minden jövőbeli PlayStation Plus felhasználónak! A PlayStation 4-es online multiplayerhez kötelező szolgáltatás árat emel Észak-Amerikában, de egy kicsit trükkös megoldásban. Kizárt, hogy errefelé ne tegyék meg!

Ugye eddig 50 dollár volt az éves díj, ami magyar viszonylatban 15 ezer forintnak felel meg. Ezt fogja a Sony szeptember 22-étől feltolni 60 dollárra, ami errefelé több, mint valószínű, hogy 18 ezer forintra lesz átkonvertálva. A három hónapos előfizetés árát is felemeli a Sony 20-ról 25 dollárra, tehát 6000 forint helyett 7500-ba fog kerülni a negyedéves előfizetés. Az érdekesség az, hogy a 2010-ben elindított szolgáltatásnak ez az első áremelése. Akinek élő előfizetése van, annak akkor lesz drágább az előfizetés, amikor megújítja azt – érdemes előre megtenni ezt.

Nem véletlenül nem említettük az egy hónapos előfizetést – az marad tíz dollár, ami Magyarországon 2098 forint (ezt a konverziót mi se értjük).

A Sony nyilatkozata a témában az, hogy „a jelenlegi piaci körülményeket tükrözi az árazás, ami így lehetővé teszi, hogy rendkívüli értéket nyújtsunk az ügyfeleinknek”. (Ehhez talán jobb PS Plusos ingyenes címeket kellene adni – talán az áremeléssel ezt elérhetik.)

Ez az áremelés errefelé még gondokat okozhat egyeseknek. Reméljük, hogy az áremeléssel talán a kétlépcsős azonosítás, illetve a PSN-es azonosító módosítása is lehetséges lesz a jövőben…

Forrás: PS Blog

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu